Navštivte nejkrásnější místa v Mexiku

V momentě, kdy uslyšíte, že se někdo baví o Mexiku, jako první se vám vybaví sombréro, kaktusy a Tequila. Mexiko má však k vidění mnohem více, než pouze tohle. Jsou zde nádherné horské hřebeny a vulkány, kulturní památky nebo pláže. V tomto městě vládnou velké sociální rozdíly a korupce, avšak i s touto zátěží jsou zde lidí milí a přívětiví. Mají rádi tanec, hudbu, a především úsměvy na tvářích.

Nádherné mayské památky

Pokud máte rádi historii a chcete navštívit nějaké mayské památky, vydejte se na poloostrov Yucatán. Uvidíte zde krásné ruiny a národní parky. Nadchnou vás také bílé pláže a ohromná jeskynní jezera. Vydejte se k jezerům Cenotes, která jsou ideální na potápění.

Skvělou mayskou památkou na tomto poloostrově je také Chichen Itza. Byla zařazená na seznam světového dědictví UNESCO a zároveň patří k novodobým divům světa. Uvidíte tam pyramidu a chrám boha Kukulkána El Castillo. Velkou zajímavostí je to, že na každé straně pyramidy je 91 schodů, což dává dohromady 365 schodů, jako je počet dní v roce.

Mořská lávová jeskyně

La Bufadora je mořská lávová jeskyně, kterou stojí za to navštívit. Je to přírodní úkaz, který leží na poloostrově Baja Californie. Speciální je v tom, že přílivové vlny zde vytvářejí mořské gejzíry, které tryskají do výšky 30 metrů. Zároveň vydávají opravdu děsivé zvuky. Turisté zde stojí kolem jeskyně a vychutnávají si tuto zvukovou show.

Isla Mujeres neboli ostrov žen

Isla Mujeres neboli ostrov žen

Vydejte se do tropického ráje Isla Mujeres. Jedná se o oblíbenou turistickou destinaci Cancún. Na tomto ostrově si užijete mnoho zábavy. Můžete vyrazit na výlet na loďku nebo se potápět u korálových útesů. Toto místo uchvátí převážně ty, kteří rádi odpočívají a užívají si klidu.

Cabo San Lucas Arch

Toto nádherné pobřežní město je rovněž velmi oblíbené mezi turisty. Jsou zde kouzelné pláže s bílým pískem. Zabavit se můžete surfováním a také potápěním.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *