Výlet do Brazílie plný památek a nádherné přírody

Výlet do Brazílie plný památek a nádherné přírody

Chystáte se vyrazit do Brazílie, ale nejste si jistí, co vás tam bude čekat? Brazílie je velmi nádherná země, které vás jistě uchvátí. Na velké části území se nacházejí malá městečka, která jsou spojena vodními toky. Na těchto místech nejsou žádné silnice, a proto se tam můžete pohybovat pouze letecky nebo po vodních tocích.

Jaké je hlavní město?

Hlavním městem Brazílie je sice Brasilia, ale většina velvyslanectví a jiných institucí se nachází v Riu de Janeiru. Co dál se v tomto městě nachází? Město Rio de Janeiro je velmi známé díky světoznámému karnevalu. Dále pak zde uvidíte nádherné vodopády Iguazú.

Káva a jiné brazilské dobroty

Pravá brazilská káva vás jistě nadchne. Jedná se o velmi silnou černou kávu, která se přímo v Brazílii pěstuje i praží. Mezi další zdejší využívané suroviny patří rýže, černé fazole, ananas, papaya a další tropické ovoce. Často se zde z ovoce nebo cukrové třtiny dělají lahodné šťávy. Tradičním brazilským pokrmem jsou černé fazole se slaninou feijoady.

Káva a jiné brazilské dobroty

Vysoký vrchol Corcovado

710 m vysoký vrchol se nachází nad městem Rio de Janeiro. Současně patří k národnímu parku Tijuca. Co v překladu znamená název vrcholu Corcovado? Jedná se o slovo z indického původu a v překladu znamená Hrbáč. Přímo na vrcholu Corcovada leží socha Krista Vykupitele, který má rozpjaté paže. Patří mezi sedm divů světa. Proč byla tato socha vyrobená? Sochu vytvořil francouzský sochař Maximilien Paul Landowský jako památník brazilské nezávislosti na Portugalsku. K vrcholu této sochy se dostanete pomocí zubačky. Konečný zbytek cesty tvoří 200 schodů. Výhled z vrcholku však stojí za to.

Národní park Pantanal

Tento park je přibližně dva a půlkrát větší než rozloha celé České republiky. Nachází se zde největší bažina a velká koncentrace zvířat. V období dešťů však dochází k zaplavení tohoto místa a některé nízké rostliny i keře zmizí na delší dobu pod hladinou řeky Paraguay.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient