Zamiřte na dovolenou do Bangkoku

Chystáte se na dovolenou a chcete, aby v dané destinaci bylo teplo? Pak navštivte Bangkok, kde jsou teploty kolem 30 °C v létě i v zimě. Jedná se o hlavní město Thajska. I přesto, že se Thajsko nachází daleko od České republiky, letenky nejsou moc drahé. Můžete se do této lokality dostat za málo peněz, a navíc uvidíte zcela nový kus světa. Na co se můžete těšit?

Plovoucí trh jako thajská specialita

Co to je plovoucí trh? Jedná se o otevřené tržiště, kde můžete nakupovat na loďkách. Nejčastěji tu lidé obchodují mezi sebou. Nejznámější je Taling Chan, který je otevřený o víkendech a nachází se přímo ve městě Bangkok. Jestliže chcete vidět ještě větší plovoucí tržiště, budete se muset vydat kousek dál než jen do města. Jedná se například o trh Amphawa, Damnoen Saduak nebo Tha Kha. Za zmínku stojí i klasický trh, který patří mezi největší trhy v Asii. V Chatuchak market strávíte několik hodin, než jej celý projdete.

Zamiřte na dovolenou do Bangkoku

Čínská čtvrť v Thajsku

Čínská čtvrť je místo, kde se skvěle najíte a ochutnáte ty nejlepší speciality. Koupit lze například tropické ovoce durian, které má velmi silný zápach, ale stojí za ochutnávku. Nakoupit zde můžete také čínské suvenýry. Jakmile v čínské čtvrti budete, podívejte se na svatyni Erawan, která je známá tím, že tam místní lidé nosí květiny.

Staré město Rattanakosin

Jedná se o historické centrum města, kde se nachází nejvíce turistických cílů. Těšit se můžete na Velký palác jakožto komplex královských budov. Další významné místo je komplex chrámů ze 16. století, kde uvidíte sochu Ležícího Budhy.

Tip na závěr

Věděli jste, že pravé masáže pochází z Thajska? Thajská masáž vás možná překvapí. Poprvé je poměrně bolestivá, avšak stojí za to. V konečném výsledku budete mít opravdu dobrý pocit. Bangkok je celkově městem služeb. Naleznete zde velké množství dalších služeb, jako je manikúra, pedikúra a mnoho dalšího.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *