Změňte svůj byt během odpoledne k nepoznání

Pokud chcete dát bytu nový kabát a nechcete investovat příliš mnoho času a peněz, máme pro vás tipy na pár rychlých změn, které stihnete vytvořit opravdu jen za pár hodin.

Zapojte kreativitu a pusťte se do toho sami. Nemusíte hned bourat zdi a pořizovat nový nábytek. Stačí trocha fantazie a šikovnosti a váš domov bude mít během chvilky zcela nový vzhled.

Závěsy, polštářky a textilie

Pár nových textilií a závěsů patří mezi nejrychlejší a nejlevnější změny. V obchodech je dnes nepřeberné množství barev a vzorů. Na sedačku, křeslo i do ložnice si pořiďte nové polštářky, ubrusy a přehozy, nebo si ušijte povlaky sami. Můžete dát i nové rolety či žaluzie, které se na standardní rozměry okna dají koupit v hobby marketech. Upevnění není s trochou zručnosti žádný problém. Návod si najdete i na internetu. Krásné jsou i elegantní bambusové nebo dřevěné lamely.

Barvy a tapety

Ke změně stačí i štětec a barva, nebo tapeta a lepidlo. Ještě snazší je zvolit samolepicí tapetu. Můžete vymalovat celou místnost, jen jednu stěnu, vytvořit pruhy a ornamenty, nebo si pohrát se vzory. Tapety jsou k dostání obrazové i s trojrozměrným efektem. Natřít nebo polepit můžete i dvířka kuchyňské linky, šatní skříně, dalšího nábytku i interiérové dveře. Barvy a vzory dodají vašemu bytu novou atmosféru, proto se nebojte experimentovat.

Renovace podlahy a dlažby

Znáte samolepicí dlaždice? Zkuste proměnit koupelnu nebo prostor mezi kuchyňskou linkou a skříňkami. Nepotřebujete žádné speciální lepidlo. Je třeba jen odmastit povrch, na který je pak můžete nalepit. K nutnému odřezání vám stačí ostrý nůž. Můžete použít i speciální barvu k natírání keramických dlaždic. Koupíte ji v hobby marketu a vaše koupelna bude znovu jako nová.

Úchytky a kliky

Výměna úchytek na nábytku a klik u dveří umí proměnit celý prostor. Zdánlivé maličkosti dodají místnostem osobitý styl. Stačí vám šroubovák a trocha trpělivosti. Z moderních dveří uděláte rustikální, z rustikálních minimalistické anebo zcela moderní. Při troše kreativity budete mít za pár hodin zcela jiný byt.

Přesuňte nábytek

Pro zvýraznění interiéru přestavte nábytek. Změnu nemusíte plánovat dopředu a do přemísťování nábytku se můžete pustit opravdu kdykoli. Dejte klidně jídelní stůl nebo sedací soupravu doprostřed místnosti. Rozdělte obývací stěnu a části nábytku rozestavte je po místnosti. Možná se bez některé skříňky i obejdete. Odlehčete prostor, který bude vypadat vzdušnější a také mnohem větší. Doplnit můžete i zrcadla, živí a pokojové květiny, lampy, sošky a vázy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *