Celulitida a lymfodrenáže

Celulitidu v dnešní době řeší snad každá žena. I když si hlídáme zdravý životní styl, správně se stravujeme a dostatečně sportujeme, zbavit se celulitidy není vůbec snadné.

Téměř každá žena se během svého života setká s projevem celulitidy a neustále hledá způsob, jak se zbavit pomerančové kůže a strií. Pokud vás už nebaví se na sebe koukat do zrcadla a nezabírají diety ani cvičení, vyzkoušejte další možnost, jak se jich zbavit.

Pressoterapie neboli lymfodrenáž

Pressoterapie neboli přístrojová lymfodrenáž je ošetření vhodné při boji proti celulitidě, ale i proti křečovým žilám. Navíc velmi pozitivně ovlivňuje lymfatický systém. Velmi efektivně pomáhá redukovat tukové polštářky i otoky nohou. Současně vyhlazuje pokožku a preventivně působí i proti vzniku pomerančové kůže a nadváze. Proto se pressoterapie používá také jako podpůrný prostředek při hubnutí. Navíc tato pressoterapie působí příznivě na psychiku. Zbavíte se pocitu těžkých nohou, uvolníte svalovou tkáň a urychlíte metabolické procesy ve svém těle. Můžete také tuto kúru kombinovat s ruční lymfodrenáží.

Průběh procedury

Při pressoterapii se používají lymfodrenážní kalhoty. Tento speciální oblek svou funkcí připomíná tak trochu manžetu na měření krevního tlaku. Díky tomuto obleku je tělo během terapie vystavováno stlačenému vzduchu a dochází ke krátkodobé komprimaci určitých částí těla, nejčastěji nohou. Krátkodobé změny tlaku působícího na tkáň při terapii pomáhají rozproudit krev v cévách i lymfu v lymfatickém systému. Díky tomu se tělo snadněji zbavuje přebytečných tekutin v mezibuněčných prostorách, krev a lymfa se pročistí a nahromaděné toxiny a nežádoucí látky se vyplaví ven z těla. Proto je vhodné po terapii vypít více neperlivé vody. Ošetření trvá minimálně 30 minut. Pro dosažení co nejlepších výsledků se doporučuje absolvovat 10 procedur v rozestupech 2 až 5 dní a nejpozději po půl roce kúru zopakovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *