Čím škodíme naší pleti

vlasová kosmetika

Víte, jaké jsou nejčastější příčiny předčasného stárnutí pleti? Podívejte se, čím si nejčastěji škodíme a jak si naopak můžeme pomoci.

Rychlé hubnutí

Velmi rychlé a drastické diety se mohou podepsat na stavu vaší pleti a odrazit ve tváři. Lehká strava pleti sice prospěje, musí být však plná vitamínů. Už pět kilogramů za měsíc může způsobit škody při rychlém úbytku tuků.

Nedostatek pohybu

Dostatek pohybu má vliv na tělo a pleť. Nárazová aktivita o víkendu nestačí a pravidelný pohyb nikdy nenahradí. Vhodné je chodit do práce a z práce pěšky, místo výtahu po schodech a pravidelně chodit cvičit.

Modré světlo

Pracovní doba u počítače, doma televize a neustále tablet či smartphon v ruce má neblahý vliv na kvalitu spánku. Modré světlo pronikající do hlubších vrstev pokožky než nebezpečné UVA a UVB záření, kde je uložen kolagen a elastin, poškozuje kožní buňky a zrychluje stárnutí.

Nedostatek kvalitního spánku

Pokud dostatečně nespíme, tělo se nezregeneruje. Sledování televize, práce na PC a čas na mobilním telefonu na nás modrým světlem působí podobně jako denní světlo, tvoří se méně melatoninu a spánek je nekvalitní. Spánková apnoe způsobuje chrápání a poruchu dýchání. Pak nás trápí bolesti hlavy, dušnost a zvýšená únava.

Poloha během spánku

Pokud spíme na boku nebo na břiše, pleť se mačká a tvoří se vrásky. Typické jsou vertikální linie ze strany na čele a na tváři. Mnohem lepší je spát na zádech.

Kouření

Kouření klasických i elektronických cigaret obsahujících nikotin omezuje průtok krve, dochází k nedostatečnému prokrvení a okysličení pleti. Vede pak k předčasnému stárnutí kůže a tvorbě vrásek.

Vhodná péče o pleť

Krémy obsahují ochranný SPF faktor, chrání pleť před škodlivým UVA a UVB zářením a make-up zachycuje mikročástice nečistot ze vzduchu. Pleť bez ochrany je vystavena větší zátěži. Kosmetické produkty ochrání pleť. Estetické procedury nemusí znamenat vždy radikální zákrok, ale mohou podpořit přirozené funkce pleti a zpomalit stárnutí.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient