Druhá míza? Nic neobvyklého.

Druhá míza potkává muže většinou kolem padesátky, ale někdy klidně i o pár let dřív. Muži jí propadnou v menší či větší míře v naprosté většině. Projevy jsou různé a různě silné.

Nejčastějším projevem je výměna manželky za mnohem mladší model. Do té doby může být manželství spokojené, ale z ničeho nic jej muž začne vnímat jako okovy. To, co bylo doposud vnímáno, jako láska se snadno promění ve vztah, který muže dusí. Má pocit, že se potřebuje se nadechnout, nejlépe po boku ženy o pár let či generací mladší než je ta jeho.

Změna garderoby

Někteří muži začnou měnit košile a svetry za trička a mikiny vhodná pro teenagery, nebo podlehnou kouzlu růžového svetříku, ve kterém se vyrýsuje břicho. Decentní rady okolí neberou v potaz a už vůbec ne ty od manželky. Na nevhodné poznámky i mírného nesouhlasu muži v tomto věku reagují velmi podrážděně. Začnou být na ně mnohem citlivější než nejisté dívky v pubertě. Nejvíc se jich dotkne kritika nebo nesouhlas s jejich úsudkem.

Sport a návštěvy fitness centra

Povaleč před televizí a pravidelný návštěvník hospůdky na růžku se jako mávnutím kouzelného proutku promění v pravidelného návštěvníka fitness centra, aktivního cyklistu nebo běžce maratonu. Místo piva konzumuje iontové nápoje a spalovače tuku. V malíčku má otvírací hodiny místní sauny, samozřejmě té smíšené. Pokud si zrovna nekoleduje o infarkt, možná mu to prospěje, protože pohyb je přece velmi zdravý. Co se nepřehání, to neuškodí.

Jak přežít druhou mízu

Pokud se nechcete rozvádět a podlehnout šílenství, zůstaňte v klidu a počkejte, než to přejde. Velmi pravděpodobně to dříve nebo později pomine. Pokud to není váš styl, najděte si dobrého právníka a udělejte vše proto, abyste zůstaly zajištěné do dalšího života. Pokud projevíte dostatek kreativity, nadšení a touha po novém vztahu manžela s mladinkou blondýnkou většinou rychle přejde, jakmile si sečte, kolik by ho stál rozvod a investice do nového vztahu. Druhou mízu mužů musíte totiž přečkat, než přejde. Nic na ni nezabírá.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient