Keramické dřezy jsou v kurzu, ty tectonitové jsou převratnou novinkou

Keramické dřezy jsou často vyhledávaným designovým doplňkem ty tectonitové jsou nejžhavějším hitem. Výběr kuchyňského dřezu důležitý a dodá kuchyni správný šmrnc.

Do prostorných moderních kuchyní se často instalují dřezy s odkapem nebo dvojdřezy. Do malých kuchyní zase ty klasické. Dvojdřezy nám dávají dostatek pohodlí při užívání, dostatek prostoru a snadno se udržují. Keramiku, tectonit či granit? Podívejme se, co si vybrat.

Keramické dřezy

V porovnání s nerezovými dřezy jsou ty keramické o něco dražší, ale i mnohem kvalitnější. Keramika je odolná vůči působení světla i často používaným agresivním chemikáliím, jsou odolné vůči oděru a snadno se čistí. Navíc jsou hygienicky nezávadné. Keramika je materiál beze spár s neporézní povrchovou strukturou a na povrchu dřezu neulpívají nečistoty. Jsou barevně stálé i pod UV zářením. Keramika je tuhý materiál, který omezuje vibrace, které vznikají u baterie a drtiče odpadu. Při nákupu keramických dřezů promyslete parametry, zaměřte se především na rozměr skříňky, způsob montáže, objem vaničky a na tvar dřezu.

Tectonitové dřezy

Tectonitové dřezy dodají kuchyni moderní vzhled s nádechem luxusu. Jedná se o velmi oblíbenou novinku. Materiál SMC byl doposud používaný v automobilovém průmyslu na výrobu doplňků vystavených velmi těžkému opotřebení. Dřezy mají velmi atraktivní vzhled, vysokou pevnost i tepelnou odolnost a dobrou odolnosti vůči poškození. Dřezům neuškodí ani teplota 180 °C nebo náhlý teplotní rozdíl překračující 100 °C. Materiál i dostatečně nenáchylný k poškrábání a vysoce odolný vůči působení mnoha chemických látek. Na první pohled jsou podobné granitovým dřezům, které jsou vyrobeny z materiálů obsahujících 80 % drcené žuly, ale jsou cenově mnohem dostupnější. Vyrábějí se v různých barevných provedeních, ale nejsou probarveny do hloubky. Hluboké škrábance mohou být patrné.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *