Nenechte v zimě pleť trpět

pleť

Jakmile teploty klesnou pod nulu, je potřeba věnovat své pleti mnohem více pozornosti. V zimě je naše pokožka vlivem výkyvů teplot mnohem citlivější.

Pleť ztrácí jiskru, vytváří šupinky a rychle se vysušuje. V přetopených místnostech dochází k dehydrataci pokožky, kůže ztrácí elasticitu a rychleji stárne. Aby vaše pleť nedostala přes zimu zabrat, je třeba dodržovat důležité zásady.

Důkladné čistění pleti a masky

Základem péče o pleť je důkladné čištění. Krémy a séra nefungují při nanášení na nedokonale vyčištěnou pleť. Jen po odstranění usazených nečistot a make-upu mohou proniknout účinné látky přípravků do kůže a dodat správnou výživu. V zimě se nedoporučují čistící přípravky s alkoholem, který vysušuje. Vyzkoušejte pleťové vody, micelární vody a pleťová mléka. Použijte i peeling a masku aspoň jednou týdně. V zimě je vhodný čas pro používání ovocných kyselin. Pleť se znovu oživí, nastartují se regenerační procesy, pleť hydratuje, póry vyčistí a pokožka získá energii a jiskru.

Pečlivá hydratace

Dehydratovaná pleť stárne mnohem rychleji, nedostatečně regeneruje a začnou se tvořit vrásky. Dopřejte pleti speciální hutné hydratační krémy, které pleť promastí. Zkuste krémy s označením Rich v zimě pleť zásobí živinami, neucpávají póry, eliminují červenání, pnutí, pálení a svědění. Pleť je hydratovaná a připravená pod make-up. Na noc jsou vhodná hydratační séra s efektivním a rychlým účinkem.

Speciální péče o okolí očí

Věnujte péči i oblasti kolem očí, pro odstranění otoků, tmavých kruhů a vrásek. Výborné je obnovující nebo regenerační sérum v kapslích, určené přímo na pleť kolem očí. Můžete zkusit produkty s hedvábným proteinem podobným lidskému keratinu. Dobře se vstřebává, zadržuje vlhkost a chrání pleť proti nepříznivým vlivům okolí. Hydrolyzované neboli tekuté hedvábí je dobré na regeneraci pokožky, vlasů a nehtů. Pomáhá i pupalkový a jojobový olej, vitamin E a ceramidy. Vsadit můžete třeba na značku tianDe.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient