Nepodceňujte zdravé sezení

Víte, že podle Světové zdravotnické organizace trpí nedostatkem pohybu každý čtvrtý muž a každá třetí žena? Žijeme v době, kdy nám škodí sedavé zaměstnání a bolí záda.

Každý druhý z nás trpí bolestmi zad a krční páteře. Tisíce lidí vyhledává rehabilitační a fyzioterapeutické služby. Nedostatek pohybové aktivity a většina pracovní doby strávená v sedě za PC ohrožuje naše zdraví. Třetinu života prospíme a třetinu týdne prosedíme v práci. Je třeba se věnovat intenzivnějšímu pohybu a stejně intenzivně se protahovat. K tomu potřebujeme správnou židli. Ergonomické židle jsou dobré, ty zdravotní ještě lepší. Na té ergonomické byste totiž museli celí den sedět nehnutě ve správné anatomické poloze.

Zdravotní židle

Běžná kancelářská židle postačí v zasedací místnosti na hodinové sezení, ergonomická židle na polovinu pracovní doby a pro dlouhodobou sedavou práci potřebujete zdravotní židli s výkyvným sedákem. Zdravotní židle totiž podporuje přirozené funkce těla díky pohyblivému sedáku, který zajišťuje přirozenou pohyblivost pánve a vyváženě aktivuje svaly hlubokého stabilizačního systému páteře. Odstraňuje bolesti zad a chrání před chronickými problémy.

Znáte zdravotní židle Adaptic?

Společnost Adaptic přišla s modelovou řadou zdravotních židlí Mio, Evora S, Evora Plus a Comfort. Vybavíte dětský pokoj, studovnu i pracovnu. Tyto zdravotní židle disponují odlišnými parametry, než mají jiné výkyvné židle na pružině. Vznikly ve spolupráci s běžnými klienty, týmu lékařů, fyzioterapeutů a profesora z technické univerzity. Kolekce židlí Adaptic disponují vylepšenou variantou výkyvného sedáku a adaptivně se přizpůsobí parametrům těla. Výhodou je nastavení ergonomie nezávisle na opěradle, což nenajdete u žádné jiné židle s výkyvným sedákem na pružině. Oceníte i měkčený sedák, který eliminuje tlak na sedací nerv, riziko vzniku housera, brnění v nohou a velkých bolestí vystřelujících do zad.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient