Udělejte průvan ve skříni, ať si máte ráno co obléknout

Podzimní barvy oblečení

Lámete si každý den před nacpanou skříní hlavu, co si zase dnes obléknete? Musíte ji prostě protřídit. Jinak se váš problém bude jen prohlubovat.

Vytvořte si tak trochu minimalistický šatník. Nemusí být jen v neutrálních barvách. Vybavte jej několika základními kousky, které jsou mezi sebou snadno kombinovatelné. Můžete z nich vykouzlit hned několik variací na nošení. Šatní skříň složená z kvalitních a nadčasových kousků, které můžete nosit mnohem déle než jednu sezónu, se opravdu vyplatí. Doplňte ji pár trendy modely a hlavně doplňky. Ušetříte peníze, místo ve skříni i ranní čas strávený před ní.

Co vám nesmí ve skříni chybět

Musíte mít ve skříni pár kousků nositelných po celý rok. Tento typ šatníku by měl mít asi třicet základních kousků, které můžete použít na podzim, zimu a jaro. K tomu pár kousků na parné léto. Pokud patříte k těm ženám, které rády mění svůj styl a každý den se chtějí oblékat úplně jinak, vsaďte na originální doplňky.

Pravidla pro sestavování šatníku

Proberte svůj dosavadní šatník a vyházejte z něj všechno oblečení, které prostě nenosíte. Ujasněte si styl, který vám sedí. Je elegantní nebo sportovní? Jde o tradiční klasiku nebo o extravaganci? Vyberte si základní neutrální barvu, ale ne příliš výraznou, tedy černou, hnědou, šedou, béžovou, vínovou nebo třeba tmavě modrou.

Oblečení v neutrálních barvách se dá totiž snadno kombinovat. Zaměřte se na jednoduché střihy a kvalitní materiály. Vzory by měly být jednoduché, jako proužky nebo puntíky. Šatník se navíc může lišit třeba podle ročních období.

Na co vsadit

Mezi základní kousky patří trenčkot i teplý kabát, klasické sako a kožená i zimní bunda, kardigan, svetr přes hlavu, propínací svetr, džíny, černé kalhoty, pouzdrová sukně nebo sukně do áčka, dvoje šaty, trička, tílka, džínovou a bílou košili, mikinu, dvě větší kabelky, alespoň jednu malou, čepici nebo čelenku, dva šátky a šály, nízké zimní boty, vyšší kozačky, polobotky, lodičky i tenisky. Vše se dá vzájemně kombinovat, pozměnit doplňky, přidat jiné šperky a šátky. Určitě přidejte oblečení na doma a na cvičení, noční košile nebo pyžama, ponožky a spodní prádlo.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient