Všichni vpřed na golfová hřiště! Nebudete litovat!

golf

Málokterý sport je tak opředen různými mýty a polopravdami, jako právě golf. Přitom tento královský sport je skvělým způsobem, jak trávit volný čas, odpočinout si a přijít na jiné myšlenky. Co se o něm říká?

Za různé pověry tohoto sportu může nejspíše tajemnost a aura luxusu, se kterou si ho většina lidí spojuje. V našich podmínkách se jedná o relativně mladý sport, který zde nemá dlouhou historii, nejčastěji jsme se s ním setkávali prostřednictvím televizních obrazovek. Stále více lidí ale objevuje jeho krásy, golfové hole se u nás objevují stále častěji stejně jako v domácnostech v zahraničí a postupně mizí. Přesto se s nimi ještě setkat můžete, především s hlavními dvěma.

  • To hrají jen ti bohatí manažeři. Častá představa o tom, jak se na golfu setkávají nejbohatší podnikatelé, domluví spolu obchody v řádu miliard a spokojeně odjedou drahým autem do svých velkých sídel. Ano, na golfu potkáte i podnikatele a manažery, kteří mají golfové vybavení s monogramem, kteří se zde setkávají s obchodními partnery. Je to ale proto, že golf je klidná a tichá hra, u které se dá komunikovat a tedy i řešit pracovní věci. Při fotbalu nebo na lyžích by to možné nebylo. Mimo ně se ale na hřišti pohybují i běžní lidé všech věkových kategorií. Golf je totiž hra téměř pro každého.
  • Výbava je drahá, natož vstup na hřiště. Ke hře, stejně jako k jakémukoli jinému sportu, je určitá výbava potřeba. Nevyjde vás ale na půlroční rozpočet domácnosti, jak si často lidé myslí, golfový bag včetně celého setu holí vás nebude stát ani deset tisíc. Částka, která je spíše nižší, než suma za nové lyže a boty nebo snowboardovou výbavu. Vybavení na golf vám vydrží mnoho let, kromě vstupní investice jsou ty další už jen v řádu stokorun. Hřiště se liší nejen velikostí, ale i cenou a tak máte možnost si vybrat to, které se vám nejvíce líbí nebo které vám vyhovuje finančně.

Při golfu si odpočinete, naučíte se trpělivosti a soustředění i rychlému rozhodování. I proto je golf vhodný také pro děti, které navíc baví i díky rychle viditelným výsledkům zlepšení a možnosti zahrát si s pokročilými hráči jako rovnocenný soupeř, což umožňuje hendikepový systém hodnocení. Nechte tak mýty stranou a sami se přesvědčte, že golf si opravdu přezdívku královská hra zaslouží.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient