Vyhněte se nachlazení a vsaďte na prevenci

byliny

Podzim a zima je období, kdy na nás útočí nachlazení, virové i bakteriální infekce. Vyskytuje se zvýšený počet nemocí, kašle, rýmy, angíny i chřipky. Všichni se bojí, aby se nenachladili a nenakazili. Jak nepodlehnout nemoci?

Zkuste to tak, jak to dělaly naše babičky a prababičky. Žily v souladu s přírodou a znaly její tajemství. Zkuste třeba účinky zázvoru a zkuste s ním překonat nachlazení bez chemických tablet. Zázvor pravý, latinsky Zingiber offocinale, spadá mezi druhy koření, které díky své pálivé příchuti pomohou bojovat s mnoha bacily. V jeho domovských státech, jako jsou Čína a Indie, se zázvor využívá do přípravy různých pokrmů nebo jako prostředek na mnoho neduhů. Zázvor slouží pouze jako doplněk stravy k předcházení nachlazení a nemocem. V případě vážných příznaků a průběhu nemoci musíte navštívit lékaře.

Zázvor a jeho účinky

Síla zázvoru je opravdu velká a naši předkové ji velmi dobře znali. Díky svým účinným látkám působí v boji proti nachlazení, chřipce, různým druhům infekcí, při průjmových onemocněních i nevolnostech. Příprava zázvoru je velmi snadná. Stačí ho jen nastrouhat najemno a z jedné čajové lžičky si připravit horký čaj, který příjemně zahřeje a dodá nám energii. Podívejte se, jak jej připravit.

Zázvorový čaj

Na jemno nastrouhaný zázvor v množství čajové lžičky zalijeme horkou vodou a necháme pár minut vyluhovat. Pak čaj scedíme, necháme mírně vychladnout a dochutíme medem, abychom nezničili všechny vitamíny. Pokud přidáme citrón, může dojít ke zmírnění účinků zázvoru. Zázvor se konzumuje i v podobě limonád, nakládaný, jako příloha k různým jídlům, nebo kandovaný ve sladké variantě. Díky své pálivé a štiplavé chuti prohřeje organismus a zaútočí na mnoho záškodných bacilů. Je velkým pomocníkem v boji proti nachlazení. Již po první šálku čaje nám nastoupí nová energie a navíc nás v zimě krásně zahřeje.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient