Karnevalové kostýmy jsou zárukou dobré zábavy

Nejen děti se alespoň čas od času rády obléknou do kostýmů. I dospělí milují tematické akce, na které mohou vyrazit v zajímavém převleku. A že jich v průběhu roku nebývá málo. Karnevalový kostým, ve kterém si dokonale užijeme party, masopust i karneval, se nám ve skříni rozhodně neztratí. Příležitostí k jeho využití najdeme víc než dost. A celá naše rodina každou příležitost, při které uplatní karnevalové kostýmy, doslova miluje.

Příležitosti, při kterých se bez karnevalového kostýmu neobejdeme

Masopust

V celé řadě měst a obcí se dodržuje dávná tradice masopustu, který předchází dlouhému odříkání, trvajícímu až do Velikonoc. Samotný půst sice dnes dodržuje jen málokdo, ale bujarou veselici v maskách si nechá jen málokdo ujít. Alespoň my na něj nikdy nezapomínáme. Zvlášť, když je její součástí kromě nezbytného průvodu v kostýmech i bohatý doprovodný program s hudbou a občerstvením. Na masopust rády vyrážejí i další celé rodiny, a při této příležitosti pořizují nejen kostýmy pro děti, ale i maškarní kostýmy pro dospělé členy domácnosti. A období masopustu je právě teď doslova za dveřmi.

Karneval

Karnevaly jsou jedním z velkých lákadel zimní sezóny. Zdaleka se netýkají jen našich nejmenších, byť právě pro ně jsou vítanou a toužebně očekávanou příležitostí k společenskému vyžití s vrstevníky. Téměř každého chlapce potěší kostým kovboje, kostým indiána nebo kostým námořníka. Holčičky zase uvítají kostým princezny nebo víly. Moje dcera ale upřednostňuje kostým námořnice. Nezbytné jsou pestré a nápadité karnevalové masky skrývající tvář, které dodávají celé akci tajemnou atmosféru.

Halloween

Na Halloween u nás, stejně jako u všech ostatních příznivců hororů a strašidelných příběhů, probíhají skoro stejně mohutné přípravy jako na Vánoce. Pečeme cukroví ve tvaru duchů a netopýrů, vyřezáváme dýně a rozvěšujeme dekorace s tematikou nadpřirozena. Samozřejmě nesmí chybět ani kostýmy na Halloween. Mezi ty neoblíbenější patří kostým upíra, kostým kostlivce a zombie kostým.

Tematicky laděné party

Kromě tradičních českých i z cizích zemí převzatých svátků a maškarních plesů se během roku najde i dostatek dalších příležitostí, při kterých naše kostýmy skvěle využijeme. Rádi se účastníme nejrůznějších tematických party, které jsou stylizovány do určitého stylu nebo historického období. Ve skříni tak mám kostým 30. léta i kostým sestřičky. A nedávno jsem zabrousila do prodejny kostýmů, kde jsem si pořídila také kostým policajtky. Kamarádka zase pro sebe a manžela zakoupila kostým pilota a kostým letušky.

Nakupování maškarních kostýmů je skvělá zábava

Karnevalové kostýmy miluje celá moje rodina a často je vybíráme společně. Užijeme si při tom spoustu zábavy a navíc víme, že budeme na každé akci naprosto originální.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *