Originální design koupelen bez velkých investic

koupelna

Koupelna je relaxační místnost v našich domovech. Hygiena je sice absolutní samozřejmostí, ale designové vyladění interiéru nám dokáže nesmírně vylepšit každý den. Při zařizování originálního interiéru nemusíme hned sahat hluboko do kapsy.

Pokud máte pocit, že za málo peněz nelze získat hodně muziky, nemusí to být až tak úplně pravda. Na všem se sice šetřit nedá, ale při troše šikovnosti získáte stylový a kvalitní design za super cenu. Vsadit můžete na akce i výprodejové materiály, které mohou mít jedinečný styl. Například obklady koupelen představují dost významnou součást nákladů při zařizování nové nebo rekonstrukci staré koupelny. Můžete tak ušetřit a přitom neslevit na nárocích. Na nákupy je nejlepší vyrazit v zimě, tedy od listopadu do ledna, než se zase objeví nové vzory.

koupelna inspirace
koupelna inspirace

Obklady a dlažba

Prodejci často objednávají obklady na velké zakázky ve značném množství, které nelze přesně odhadnout. Neprodané obklady a dlažba se pak dostanou do výprodeje. U série obkladů nebo dlažeb může být také výroba již ukončena. Často jde navíc o velmi originální design, barvy i vzory. Navíc můžete třeba zkombinovat dvě barvy, vytvářet pruhy a mozaiky, což dodá prostoru koupelny zcela jedinečný ráz. Nebojte se dekorativních obkladů a zapojte svou fantazii. Nezapomeňte však dodržet relaxační ráz a harmonii.

Na co nikdy nezapomenout

Až budete počítat metry čtvereční, nezapomeňte připočítat 20 % na prořez a vytvořte si dostatečnou rezervu. Dobré je mít také pár dlaždic pro pozdější opravy, když se náhodou dlaždice rozbijí nebo dojde k havárii. Při obkládání se vám může navíc pár kusů obkladů či dlažby poškodit nebo rozlomit při řezání. U zboží ve výprodeji tak předcházejte riziku, že už nebude možné daný vzor dokoupit. Pokud však víte, že na některé ze stěn bude trvale skříňka, třeba jako pod umyvadlem. Můžete tam při kritickém nedostatku obkladů dát stejnou barvu dlaždic či kachliček v trošku jiné velikosti či designu. Je třeba přistupovat kreativně a s nadhledem.

koupelna inspirace
koupelna inspirace

Zkuste vyhledat importéry

Při výběru se zaměřte také na prodejce, u kterého obklady a dlažby nakoupíte. Přímý dovozce vám může dát dobrou cenu. Jedná napřímo s výrobci a díky tomu má možnost třeba při zmíněném ukončení výroby konkrétních sérií obkladů a dlažeb nakonec získat výhodnější nákupní cenu. Můžete pak koupit originální a kvalitní materiál se slevou až 70 %. V tomto případě si navíc prověřte důvěryhodnost obchodníka. Zprostředkovatelé si ke zboží přičítají navíc svoji marži a u tak velké slevy je třeba počítat s kazy, rozdíly v barvách, odchylkami v rozměrech, druhou jakostí a nižší kvalitou zboží. Obkladový materiál musí odpovídat všem příslušným normám. Vždy se proto zeptejte na důvod slevy.

Jak postupovat při nákupu v e-shopu

Obezřetný přístup vyžaduje také nákup přes internetový obchod, který je pro mnoho z nás mnohem pohodlnější a časově úspornější. Často je navíc nabídka mnohem přehlednější nevystavený sortiment při návštěva pobočky. Navíc lze volit podle kritérií a zadávat požadavky ohledně stylu, velikosti, barvy, vzoru i ceny. Internetový obchod nám pak přímo nabídne produkty, které našim představám odpovídají. Spousta e-shopů má také na webu chat, jehož prostřednictvím můžete zjistit doplňující informace. Pamatujte však na to, že váš monitor může naprosto zkreslit odstíny barev. Po obdržení zásilky pak můžete být nepříjemně překvapeni neodpovídající realitou. Při nákupu přímo na pobočce si můžete zboží přímo prohlédnout.

koupelna inspirace
koupelna inspirace

Jak je to s normami

I zlevněné, akční a výprodejové zboží musí splňovat příslušnou normu. Dlaždice 1. jakosti splňují požadavky normy DIN/EN 14411. Dlaždice 2. jakosti mohou mít drobné vady, kazy, odchylky v barvách i na povrchu a mohou navíc vykazovat i mírné odchylky v rozměrech. Vždy zvažte poměr ceny a kvality. Vyšší cena dlaždice či obkladu nemusí automaticky znamenat delší životnost. Při nákupu dlažeb a obkladů si vždy ověřte, zda bylo zboží vyrobeno v souladu s evropskou normou EN stanovující minimální požadavky na kvalitu. Jde totiž o regulované minimální požadavky na odolnost proti opotřebení, vsakovost, rovnost povrchu, toleranci rozměru, mrazuvzdornost i pevnost v tlaku a ohybu.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient