Tipy pro mladou pleť

Znáte kosmetické tipy pro udržení a omlazení pleti? Pro svůj mladší vzhled, po kterém všechny ženy touží, můžeme vyzkoušet pár osvědčených fíglů. Podívejte se, jaké to jsou.

Asi nebudeme stále vypadat jako před lety a nezastavíme čas. Můžeme se ale snažit zmírnit tvorbu vrásek a vlasy zbavit šedin. Elixír věčného mládí pro vás sice nemáme, ale poradíme vám, jak dodat pleti jiskru a vlasům šmrnc. S vlasy vám pomůže i dobrá kadeřnic, která vám udělá moderní střih a dá vlasům pěknou barvu. Pak už stačí o vlasy pomocí vlasových produktů pravidelně pečovat.

pleť
pleť

Rychlá péče o pleť, když nestíháte

Pokud v dnešní hektické době často nestíháte a opomíjíte péči o pokožku, pro zvýšení intenzity hydratace a regenerace přidávejte do krémů pár kapek kvalitního pleťového oleje. Klidně třeba panenského olivového, nebo sáhněte po kokosovém oleji. Do dlaně naneste trochu krému, kápněte tři kapky oleje, promněte ruce a vmasírujte jej krouživými pohyby do kůže obličeje, krku a dekoltu.

Rychlý doping pleti

Pokud nestíháte pleťové masky, zaměřte se na regeneraci a péči proti vráskám. Pokožka se dokonale vyčistí, rozjasní, vyhladí, získá potřebnou hydrataci a výživu. Masky působí rychle a výsledek je okamžitě vidět. Jako doplněk pravidelné kosmetické péče si dopřejte pleťovou masku 1x až 2x týdně. Naneste si masku nejlépe po sprchování nebo po koupeli. Teplá voda a pára otevírá póry a účinné látky se do kůže lépe vstřebají.

Obnovení pokožky

Dopřejte si pravidelně i peeling pro přirozenou obnovu buněk, která se vlivem stárnutí zpomaluje. Odumřelé kožní buňky na povrchu pleti ulpívají, ta bledne a zdůrazňují se vrásky. Odstraněním odumřelých buněk a stimulací krevního oběhu se pokožka zjemní a může lépe absorbovat výživné látky z krémů, sér a masek. Peeling si dělejte večer, přes noc se pleť zregeneruje a ráno bude zářit.

Procvičte svaly a rozpruďte krev

Osvojte si cviky pleťové gymnastiky nebo jógy a dopřejte si masáž. Každodenní manuální masáž dá pleti do vynikající formy. Vezměte si na pomoc kvalitní krém. Přiložte dva prsty obou rukou na střed své brady, posouvejte je směrem ven po obličeji a vzhůru ke spánkům. Pak je přiložte do středu nad horní ret, posunujte je po pleti směrem ven a vzhůru. Pak postupujte nahoru k vlasové linii a na čele přejeďte prsty směrem dolů po obličeji. Masírujte si pleť dvě minuty.

pleť
pleť

Nezapomeňte na krk a dekolt

Vypněte si kůži na krku a dekoltu. Pomozte si přírodním bělidlem v podobě citrónu proti pigmentovým skvrnám. Napne se vám jemná kůže na krku i ve výstřihu. Řádně si čistěte i tyto partie společně s obličejem každé ráno a večer jemnou pleťovou vodou. Drobné vrásky vám vyhladí citronová maska. Smíchejte šťávu z citronu s dotuha vyšlehaným bílkem. Směs naneste na krk a dekolt na 10 minut, překryjete fólií a pak smyjte vlažnou vodou.

Nahé líčení

Šetřete make-upem a dekorativní kosmetikou. Když je jich moc, nesvědčí pleti. Líčení zvolte jemné a úměrné věku. Zvolte vhodně barevné make-upy lehčí konzistence, které kůži nedusí a vypadají přirozeně. Vmíchejte kapku tekutého rozjasňovače. Syté barvy vyřaďte, černé linky a řasenku nahraďte hnědými. Nahé líčení, které jemně sjednotí pleť, zvýrazní přednosti, ale téměř není vidět, je poslední trend. Použijte matné oční stíny, přírodní tóny, zapomeňte na třpytky a rtěnkám dejte lesk.

Vlasový střih a styling

Krásné dlouhé vlasy jsou symbolem ženskosti. Pokud je máte zdravé, husté a nepoškozené, nemusíte se stříhat nakrátko ani ve vyšším věku. Pokud kvalita už není to, co bývala, je vhodné je zkrátit a s postupem času i zesvětlit. Efekt by měl být vždy co nejvíce přirozený. Můžete zvolit i lehce extravagantní účes. i. Mnoho zralých žen umí zvolit účes, který má šmrnc, i když je kratší.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *