Jak trávit čas v karanténě a nezblbnout?

Koronavirus a omezení s ním spojená zčistajasna změnily naše životy. Odřízly nás od věcí, které jsme byli zvyklí každodenně dělat, od věcí, které jsme mnohdy brali jako naprostou samozřejmost. Nemohli jsme se ale mýlit víc. Jak si s nastalou situací poradit a jak se naučit trávit čas doma v karanténě?

Zlepšete fyzickou kondici

V „běžném“ uspěchaném životě si spousta z nás nenajde ani chvíli na pravidelný pohyb. Teď ale máme času dostatek, takže doba zahálení končí. Vytvořte si doma improvizovanou tělocvičnu a pusťte se do toho. Mnohdy k tomu nepotřebujete víc, než rozprostřít podložku na cvičení a „naladit“ to správné video. Fitcentra pořádají různé online lekce od jógy přes pilates až po břišní tance, takže si určitě vyberete. Nahromaděnou energii můžete také vyběhat na běžeckém pásu. Potřebujete-li vybít vztek, agresi a napětí, pak bude stačit pár ran do boxovacího pytle. Nejen, že se vám uleví, ale prospěje to i vaší fyzické kondici.

Dělejte to, na co jste neměli čas

Každý z nás má spoustu věcí, které odkládá až na pak, až bude víc času, až nebude tolik povinností. A tato doba je právě teď. Pusťte se proto třeba do třídění šatních skříní, botníků, šuplíků. Dožeňte všechny resty, které se vám za poslední týdny nashromáždily. Nebo se začněte vzdělávat, můžete třeba „pilovat“ cizí jazyk, naučit se úplně nový, nebo oprášit znalosti z vašeho oboru. Zkuste v sobě objevit nějakou novou vášeň, teď je ideální čas popřemýšlet nad tím, co vás skutečně baví. Třeba zjistíte, že máte talent na vaření, malování, na šití oblečení, na fotografování, programování nebo ve vás dřímá hudební virtuóz.

Bavte se

Ukrátit čas si můžete nejen hraním deskových her nebo četbou knížek. Velké možnosti zábavy přináší v těchto dobách také internet. Do online světa se totiž byla nucena přesunout celá řada aktivit, a to nejen těch sportovních, ale i těch kulturních. Mimořádné online programy tak zařadila různá divadla, která nabízí přenosy svých představení. Pozadu ale nezůstávají ani další oblasti umělecké sféry. Konají se tak hudební koncerty, stand-upy, talk show, online promítají dokonce i některé kina. Tak využijte tyto nové formy zábavy, které vás na chvíli přivedou na jiné myšlenky!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *