Kdy nebudete muset nosit roušku? Při individuálním sportu

Kdy nebudete muset nosit roušku Při individuálním sportu

Koronavirové onemocnění je téma, které se řeší nejenom v České republice, ale po celém světě. Problémy s onemocněním má prakticky každý stát, bez ohledu na to, kolik obyvatel v daném státě žije. K bezpečnostním opatření patří i časté zasedání vlády, které projednává různá omezení nebo naopak otevření dalších obchodů sloužící pro občany. Mezi tyto zasedání patří i fakt, že se od úterý potvrzuji určité výjimky, kdy není zapotřebí mít na ústech a nose roušku. Víte o nich nebo se necháte překvapit?

Kdy nebudete muset nosit roušku?

Roušku nově nebudete muset od úterního dne mít na sobě v případě, kdy se věnujete individuálním sportům. V takovém případě se člověk v roušce příliš rychle vyčerpá. Mimo jiné se po uplynutí určité doby nedá prakticky v roušce vůbec dýchat. Vláda tak lidem uleví. Jestliže tedy budete vykonávat individuální sporty, mezi které patří například cyklistika, běh nebo rychlá chůze, nebudete muset mít na sobě roušku. Stejné pravidlo platí také v případě venkovních sportovišť nebo in-line bruslích. Nebudete se tak muset skrývat nebo hlídat své okolí, jestli vás nesledují jiné osoby.

Platí to pouze v těchto případech. Jestliže vás zajímá téma ohledně otevření vnitřních sportovních hal, tady situace vypadá prozatím negativně. Vláda nezvažuje v této situaci otevřít vnitřní sportovní areály, a to z několika důvodů. Jedním z největších problémů je uzavřený prostor a velký počet osob při týmových hrách. Mimo jiné zde často dochází k výměně sportovního náčiní, které slouží pro lidi, kteří si sportovní areál vypůjčili. Roušku tak budete moct sundat pouze při výše uvedených sportovních aktivitách.

Situace se uklidňuje?

Bezpečnostní opatření bezesporu dávají smysl, ačkoliv se denní počet nakažených osob neustále zvedá. Od čtvrtka budete mít možnost navštívit stavebniny, železářství nebo hobby markety. I o tomto tématu dnes vláda hovořila na schůzi, ke které zasedají prakticky každý den. Jaká opatření nás čekají v budoucnu není prozatím známo.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient