Zájem o leteckou dopravu klesl o několik desítek procent

Letecká doprava zažívá krizi

Letecká doprava zažívá další velkou krizi. První velkou krizi letecká doprava přežila po 11. září 2001. Tento datum zná jistě většina z vás, a pokud ne, jedná se o největší teroristický útok vůbec, který byl spáchán na Spojené státy americké. Jde o datum, kdy do dvou největších domů v New Yorku nabourala letadla unesená teroristi. Od té doby je jisté, že neexistuje čin, kterého by člověk nebyl schopen. Kromě velkého počtu obětí se teroristický útok podepsal také na letecké dopravě.

Zájem poklesl i v této době

Podobně je na tom i dnešní doba. Jen s tím rozdílem, že se nejedná o teroristický útok, ale infekční onemocnění, kterému se říká COVID-19. Koronavirové onemocnění tohoto typu je velice infekční, takže se z člověka na člověka může dostat prostřednictvím mluvení, kýchání, kašlání nebo dýchání. Vzhledem k tomu, že veškeré státy zakázali cizincům překročit hranice, většina letů se pozastavila. Opětovně se letadla dostanou do vzduchu až v momentě, kdy se situace celkově uklidní. Letecká doprava tak zažívá vůbec největší krizi v historii.

Zájem o leteckou dopravu klesl o několik desítek procent

Svým způsobem by se dalo říct, že je situace horší než 11. září 2001, o kterém jsme napsali bližší informace v předchozích odstavcích. Podle odborníků začal zájem klesat již v února. Celkové číslo se v daný měsíc tohoto roku vyšplhal až na 14 procent. Data jsou porovnávaná s předchozím rokem. Čtrnácti procentní pokles je opravdu znát, zvlášť v tomto odvětví. Obrovský vliv měla na tyto čísla převážně Čína. Tady mluvíme o poklesu ve výši až 80 procent. Jak budou vypadat statistiky v příštích měsících není doposud známo. Už teď je ale předvídatelné, že ztráty budou i nadále pokračovat.

Situace se nelepší!

Situace ohledně šíření koronavirového onemocnění se prozatím nelepší a po celém světě tak denně přibývá velké množství nově nakažených osob. Pokud se situace uklidní, hranice s největší pravděpodobností i nadále zůstanou zavřené. Letecká doprava tak bude bezpochyby i další měsíce v obrovských ztrátách.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient