Co obnáší diskrétní psychoterapie?

Náročná manažerská práce s sebou kromě finančního zabezpečení a materiálních benefitů přináší i skryté a méně příjemné aspekty. Vyčerpání, nervové vypětí a velká zodpovědnost se dříve, či později projeví na lidské psychice. Přehlížet varovné signály, které tělo vysílá, je jako chodit po tenkém ledě.

Přestože člověk cítí, že se s ním něco děje, své problémy obvykle bagatelizuje. Proč? Odpověď je jasná, za svou slabost se stydí. K lékaři ani psychologovi se rozhodně nechystá a své problémy začne řešit ve chvíli, až se úplně sesype. Tomuto stavu kolapsu už teď lze efektivně a přitom diskrétně předcházet. Postiženým nově pomůže online terapie, aneb terapie na dálku.

Psychoterapie po internetu

Člověk už nemusí opustit pohodlí svého gauče a vystrčit nos z baráku, aby získal odbornou pomoc. Online psychoterapie probíhá přes messenger, whatsapp, skype či další platformy. Při terapii je zachován oční kontakt, nonverbální komunikace i gestika, což velmi napomáhá schopnosti uvolnit se a vybudovat si profesionální vztah. Videohovor má stejný efekt jako osobní setkání, přičemž šetří čas a obejde se bez negativních emocí, jako je strach, stud nebo nervozita.

Nedílnou součástí ozdravné terapie by měla být podpůrná psychoterapie, která má seberozvojový charakter. S pomocí terapeuta člověk poznává hlubší smysl života, chápe lépe sám sebe.  Léčebná psychoterapie je přímo cílená zaměřena na boj s určitou obtíží psychiatrického charakteru, například deprese, úzkostné poruchy, stresové poruchy, závislostní poruchy nebo i některé poruchy osobnosti.

Online diář

Patříte mezi ty, co se necítí psychicky dobře a nenašli jste prozatím odvahu objednat se k lékaři? Neváhejte se objednat do Adicare Centra, v jehož režii lze vše řešit po síti. Svůj termín si můžete jednoduše rezervovat v online kalendáři.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient