Fotografické vybavení se rozděluje do dvou skupin

Jaké mít u sebe fotografické vybavení

Fotografické vybavení se rozděluje do dvou skupin. Tou první skupinou jsou věci, které vás napadají svým způsobem automaticky. Do té druhé skupiny však patří ty věci, o kterých jste neměli ani nejmenší ponětí, že se vám mohou náramně hodit. Jestliže vás momentálně nic nenapadá, nemusíte zoufat. Vše si důkladněji rozebereme. Prvně se ovšem podíváme na ty věci, které jsou nezbytnou součástí každého fotografa. Sami si následně udělejte obrázek o tom, jak velkou brašnu potřebujete.

Jaké fotografické věci musíte mít u sebe?

Jako první je důležité se zaměřit na kvalitní batoh. Musíte myslet na to, že v něm budete nosit vybavení za několik tisíc až desítek tisíc korun. Podle toho byste se měli zachovat. Jakmile vám batoh spadne z určité výšky, vybavení jednoduše řečeno v nekvalitním batohu nepřežije. Kvalitní batohy jsou vybaveny bezpečnostními prvky, které maximálně pečuji o měkčí dopad. Kromě batohu se dále musíte zaměřit na fotoaparát, objektivy a stativ. Právě toto vybavení je na všem to nejdražší. Především fotoaparát a objektivy. Vždy mějte u sebe alespoň dva až tři objektivy.

Fotografické vybavení

Víte, co by se vám v batohu mělo ještě nacházet? Náhradní baterie. Pokud nemáte problém s většími investicemi, pořiďte si i druhý fotoaparát neboli tělo. Většina profesionálních fotografů u sebe neustále nosí dva fotoaparáty (těla). Je to svým způsobem taková jistota, kdyby jedno z nich odešlo. Podobně je to i s bateriemi. Co dále nosit? Pořiďte si čistý bílý papír jako takovou odrazovou desku, která zvýrazní například oči modelky. Zapomenout nesmíte ani na sešit nebo diář, společně s tužkou. Ten poslouží pro zapisování všelijakých poznámek o tom, co máte fotit.

Jaké věcí nesmí chybět v batohu?

Cestujete-li na místech, jež pořádně neznáte, vždy se vám bude hodit mobilní telefon, jakožto GPS a kompas. Nikdy nevíte, kdy se vám mobilní telefon vybije. Máte v batohu dostatečné množství místa? Pořiďte si externí osvětlení fungující i bez elektřiny. Můžete tak osvětlit tmavší místa a vytvořit pomocí tohoto nástroje nezapomenutelné fotografie.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient