Jak vybrat podprsenku na sport?

sportovní podprsenka

Problém, který muži nemají, trápí ale mnoho žen. Jak vybrat podprsenku na sport, která je stejně důležitá jako boty nebo funkční tričko?

Potřebná opora

Při běžném nošení si mnoho žen vystačí s klasickým střihem podprsenky, s kosticemi nebo bez. Při sportu ale máme potřeby trochu jiné. U sportovního prádla je hlavní účel poskytnout oporu a zamezit nechtěnému pohybu prsou při sportovních aktivitách. Zvláště majitelky většího poprsí mají problém při sportu, když jsou prsa v pohybu. Kromě nepříjemného až bolestivého pocitu dochází také k zatížení zad a narušení vazů. To pak může v budoucnu způsobit poklesnutí prsou i chronické bolesti, a to rozhodně žádná žena nechce. Proto je důležité, aby sportovní podprsenka nejen dobře seděla, ale také poskytovala dostatečnou oporu a neomezovala v pohybu. Při výběru by tak neměla rozhodovat jen cena nebo barva, ale také to, na jaké aktivity ji chceme využívat. To hraje při výběru velkou roli.

sportovní podprsenka zepředu
zdroj: pixabay
sportovní podprsenka zezadu

Podle aktivity

Každá sportovní aktivita vyžaduje jiný pohyb, a tak i typ podprsenky se liší. Stejně jako volíme jiné sportovní oblečení na jógu a jiné na trénink na maraton, vybíráme i podprsenku. Musí být především pohodlná, tedy nikde netlačit, neškrábat a dobře sedět, neměla by se kamkoli vyhrnovat. Velikost volíme správnou, není důvod se tvářit, že se vejdete do velikosti S a pak zbytečně trpět a ničit si zdraví. Ženy, které mají menší velikosti prsou mohou místo klasické podprsenky vyzkoušet fitness top, s větším poprsím už je ale opora nutná. Střih ramínek je také důležitý, neměla by se nikam posouvat nebo dokonce padat, šířku pak vybírejte právě s ohledem na plánovanou aktivitu. Pro cvičení, jako je pilates nebo spinning, kde nedochází k velkým skokům, můžete zvolit ramínka slabší. Na běh, jumping a další aktivity, kde se předpokládá poskakování či přímo skoky, zvolte široká a pevná ramínka, která dobře rozloží váhu a tlak v ramenou. Předejdete tak bolestivým otlakům i bolesti zad.

Materiál je ideální funkční, který rychle odvede pot a je prodyšný. Při sportu byste o podprsence téměř neměla vědět, nesmí překážet v pohybu ani ho jakkoli omezovat.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient