Krušné začátky podnikání usnadní pronájem virtuálního sídla firmy

Před nějakou dobou jsem se rozhodl vstoupit do světa podnikání a založil jsem si vlastní firmu. Jenže peněz zpočátku nebylo nazbyt, takže jsem si musel nechat zapsat sídlo firmy na adrese svého trvalého bydliště. To mi však nevyhovovalo, takže jsem zvolil řešení, které umožňuje zákon. Pronajal jsem si virtuální sídlo.

Výhody virtuálního sídla

Ve chvíli, kdy jsem si nechal zapsat virtuální sídlo společnosti, mohl jsem činnost vykonávat naplno, aniž bych musel mít firmu napsanou přímo ve svém bydlišti. Dělá to tak mnoho živnostníků a menších firem.

Sídlo firmy ve virtuální podobě je praktické i pro podnikatele, kteří nepotřebují fyzické kanceláře a objekty. Tímto způsobem si pronajmete sídlo vlastně jen „na oko“, přičemž podnikáte dál z domova či z jiných prostor. Vše je ale legální dle právních předpisů platných v České republice a Evropské unii.

Velkou předností, kterou jsem s díky ocenil, je fakt, že si tímto způsobem mohu pronajmout třeba sídlo firmy v Praze, tedy na některé z lukrativních adres, kde bych jinak jako začínající podnikatel mohl jen těžko působit, protože bych musel platit horentní sumy. Virtuální sídlo společnosti mě oproti tomu stojí maximálně pár tisíc korun. V rámci služby mi navíc na adrese přebírají poštu, nechal jsem si rovněž přesměrovávat telefony.

I virtuální sídlo lze občas přímo využívat k jednání

Virtuální kancelář a sídlo mohu v případě potřeby skutečně fyzicky využívat, stačí k tomu domluva s poskytovatelem za drobný poplatek navíc. Většinou tuto možnost praktikuji jen pár dní v roce, když musím uskutečnit nějaké schůzky s obchodními partnery a klienty v odpovídajícím prostředí, což by můj byt rozhodně nebyl.

Díky službě, kterou představuje virtuální sídlo, mohu plně rozvíjet svoji podnikatelskou činnost, neobtěžují mě vysoké poplatky za pronájem skutečného sídla, peníze raději investuji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *