Na co se můžeme od 25. května těšit?

Na co se můžeme od 25. května těšit

Koronavirové onemocnění trápí celý svět již několik měsíců. Do České republiky přišel na začátku března, kdy se následně udělali bezpečnostní opatření. Ty se týkali převážně zavření všech obchodů a služeb, kromě potravin, drogerii a zverimexu. Dále se během bezpečnostního opatření neboli nouzového stavu musí nosit roušky a dodržovat se dvoumetrový rozestup. V neposlední řadě byla udělena na Českou republiku karanténa, opět s výjimkou práce a nákupu. Postupně se však bezpečnostní opatření uvolňovala a 25. května nás čeká poslední vlna.

Na co se můžeme od 25. května těšit?

Pokud vám chyběly hospody, s největší pravděpodobností se na výše uvedený datum těšíte. Ano, pivo si už můžete nějaký ten den dát, ovšem pouze na zahrádkách. Jestliže ve vašem městě nepřálo počasí, nezbývalo vám nic jiného než si pivo dopřát opět doma. Od 25. května se však otevřou i vnitřní prostory a veškeré služby tak budou stoprocentně fungovat. To se týká zejména hotelů, barů, hradů, zámků, bazénů, wellness center a saun. I nadále ale budou platit bezpečnostní opatření.

Koronavirové onemocnění a nouzový stav

Ty se týkají v první řadě akcí, kde se v jednu chvíli sejde více osob. Příkladem jsou bazény a jejich omezený provoz, který bude stanoven z počátku na 200 osob. V hospodách a barech budete muset dodržovat povinné rozestupy. Těšit se můžete i na sundání roušek. Dávejte si však pozor, toto opatření platí pouze pro pohyb venku, nikoliv ve vnitřních prostorech. Jestliže se budete pohybovat venku, roušku nemusíte mít na ústech a nosu. V momentě, kdy vejdete do vnitřního prostoru, roušku si budete muset nasadit.

Počet osob se bude zvedat podle situace

Počet osob v místnosti nebo na bazénech se bude postupem času zvedat. Vláda chce v první řadě zjistit, zda dokážeme jako stát udržet klesající počet nakažených osob i nadále. V případě, že by se situace vrátila, nouzový stav bude opět vyhlášen. Bude-li tomu naopak, povolí se na určité metry čtvereční větší počet osob.

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient