Jak na pracovní pohovor aneb co dělat a nedělat?

Jak na pracovní pohovor

Pracovní pohovor se velice jednoduše může proměnit v noční můru. Náhle máte pocit, jako by hodina trvala věčnost. Pokud ovšem chcete udělat pozitivní dojem, pak je potřeba znát základní pravidla úspěchu. Ty vám zaručí, že se pracovní pohovor promění ve schůzku s přítelem, než-li s člověkem, kterého vidíte poprvé. Společně nahlédneme na základní pravidla, která ale dokážou obrovské divy.

Uspějte na pracovním pohovoru

Slušné chování patřilo odjakživa k základnímu úspěchu. Jestliže nedokážete pozdravit nebo z vás vyzařuje arogantnost, třetí strana si toho během krátké chvíle všimne. Následně vám sdělí, že jste nebyli vybráni, protože nesplňujete jejich požadavky. Snažte se tedy působit klidným a pozitivním dojmem. Rozhodně byste měli zůstat sami sebou. Slušné chování je základní etikou, co se týče života. Zvlášť v momentě, kdy se ucházíte o pracovní místo.

Jak na pracovní pohovor aneb co dělat a nedělat

Dalším bodem je bezesporu oblečení. Právě to vypovídá o tom, jak s vámi bude zacházeno. Jinými slovy je oblečení vaše vizitka. Pokud si na sebe oblečete tepláky a tričko, popřípadě mikinu, nemůžete počítat s úspěchem. Mezi vhodný výběr patří například rifle, košile nebo oblek. Vaše vystupování prozradí třetí straně během pár vteřin vše, co potřebuji vědět. Je důležité se při komunikaci dívat do oči, nikoliv na zeď nebo strop. Oční kontakt patří rovněž, jako oblečení a slušné chování k základním bodům úspěchu.

Zajímejte se o společnost

K nejčastějším chybám patří nezájem o danou společnost. Pokud vcházíte na pohovor, měli byste o dané společnosti vědět alespoň základní informace. Jakmile se vás personalisté budou vyptávat, je dobré být připraven na odpověď. Nemusíte se bát pokládat otázky. Je to daleko lepší, než kdyby vás společnost nezajímala. Tímto uděláte na společnost pozitivní dojem, protože z vás budou mít pocit, že vás společnost a pracovní místo skutečně zajímá.

Na závěr se snažte nechat negativismus za dveřmi. Nebuďte smutní z toho, že vás několik firem odmítlo. To platí i v případě, kdy jste špatně vstali a máte špatnou náladu. Vše se může tímto pracovním pohovorem otočit k lepšímu.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient