Kolik bude stát vzdělání vašeho dítěte? Měli byste se po finanční stránce připravit předem

Kolik bude stát vzdělání vašeho dítěte Měli byste se po finanční stránce připravit předem

Pokud čekáte s partnerem dítě, měli byste se na něj připravit mimo jiné i po finanční částce. Samozřejmě z počátku můžete zůstat klidní, protože malé děti většinou po rodičích nic nechtějí. Problém nastává až ve chvíli, kdy poprvé usedne do školních lavic. Víte, kolik může stát vzdělání pro vaše dítě? Jestliže ne, je nejvyšší čas se seznámit s možnými výdaji.

Základní škola aneb devět let utrácení je před vámi

V momentě, kdy vaše dítě vstoupí poprvé na základní školu, vám se bude téměř den, co den otevírat peněženka. Jeden školní rok stojí v průměru od 10 do 20 tisíc. Vysvětlíme vám, za co nejčastěji budete finanční prostředky utrácet.

Co zajistit dítěti do školy?

Nejvyšší výdaje budete mít s největší pravděpodobností při nástupu dítěte do první třídy. Jde o situaci, ve které musíte zajistit všechny potřebné věci, aby vaše dítě mělo maximální podporu ve vzdělávání.

S čím musíte počítat?

Počítat každopádně musíte například s pořizováním školních potřeb a oblečení, které je vhodné pro školní aktivity. Dále bude dítě vyžadovat finanční prostředky na obědy, dopravu, kroužky, výlety a jiné druhy aktivit. Záleží na tom, jak je daná základní škola aktivní.

Kolik bude stát vzdělání vašeho dítěte

Věci se musí každým rokem měnit

V první třídě utratíte za dítě bezesporu nejvíce financí. V dalších ročnících se to bude postupně zlepšovat. I přes to ovšem počítejte s částkami vyššími, než 10 tisíc korun za jeden školní rok. Odkládejte si tedy už od samotného narození dítěti peníze.

Na školní výbavu se dá předem připravit

Na vzdělání dítěte se můžete z menší části připravit už od narození, jak bylo uvedeno v odstavci výše. Stačí založit bankovní účet pro narozené dítě, kde budete měsíčně odkládat pár stovek až tisíc. Jakmile dítě dosáhne 6 nebo 7 let, peníze lze kdykoliv vybrat. Vy tak budete mít na pár let vystaráno, co se týče vzdělávání. Mezitím máte možnost ušetřit další nemalé finanční prostředky.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient