Netradiční investiční produkty

analyza investic
Dobrá investice musí dosahovat v průběhu let potřebného zhodnocení, tzn. že peníze, které do ní vložíte by měly nabývat na objemu a vývoj by měl směřovat do černých čísel. Existují různé investiční produkty lišící se mezi sebou především rizikovostí danou poptávkou trhu. Investice do aktiv, jako jsou akcie nebo dluhopisy, patří mezi nejrizikovější, jelikož jejich aktuální hodnota se rychle mění podle toho, jak si konkrétní firma ekonomicky vede, a jsou ovlivňovány řadou faktorů, kterým vévodí konkurence v daném tržním prostředí. Vedle aktiv lze však investovat také do různých jiných majetkových produktů, jejichž cena sice stoupá pomalu, ale za to je zisk v každém bodě reálný. Vedle zlata nebo nemovitostí se jedná také o potraviny a nápoje dlouhodobé spotřeby či konkrétní výrobky, které jsou něčím unikátní.

Do čeho se dá investovat

V dnešní době lze investovat prakticky do všeho, co má pro jinou osobu nějakou specifickou hodnotu, výběr investičního produktu závisí především na tom, jak rychle je potřeba dosáhnout zhodnocení, nebo jak moc jste ochotni riskovat. Tyto dva aspekty jdou obvykle ruku v ruce, tedy čím vyšší riziko investice, tím vyšší předpokládané zhodnocení prostředků. Pokud je vaším cílem rychlé zhodnocení a nebojíte se rizika, jsou optimálními produkty sázky či investice do virtuálních měn a aktiv. Možností je celá řada a aktuální informace naleznete na několika dedikovaných platformách zabývajících se investiční problematikou, jako je například Moneyo.cz. Ty vás provedou konkrétními produkty, poukážou na jejich výhody a nedostatky, a také upozorní, na co si dát při investování pozor.

Sběratelské investice

Sběratelé jsou dlouhodobě považování za speciální skupinu investorů, kteří svou vášeň pro určitý typ výrobku transformovali do výhodné investiční příležitosti. Dobrým příkladem je v této oblasti například filatelistka nebo numismatika. V oblasti potravin se jedná dlouhodobě o investiční alkohol. Ten je známý především ve spojení s vínem. Variabilita vína, jeho chuti a aromatu je dána nejen oblastí, z níž pochází, ale také konkrétním ročníkem. Proto jsou některá vína cennější než jiná a jejich cena se může vyšplhat až do neuvěřitelných hodnot, jejich neopakovatelnost a ubývající tendence ji neustále zvyšují. Obdobně je to například s whisky. Pravá Skotská whisky má nejen pro milovníky tohoto nápoje velký investiční potenciál. Aktuálně jsou však populární nejen starší ročníky, ale také limitované edice alkoholu se speciálními etiketami odkazujícími na zvláštní události či popkulturu.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient