Odložené platby rostou, stejně tak, jako zájem o ně

Odložené platby

Odložené platby jsou dnes běžnou platební metodou. Pokud nevíte, co si pod tímto pojmem máte představit, pak se jedná o platbu, kdy za zboží zaplatíte například za 14 nebo 30 dnů. Záleží na tom, jak možností vám odložené platby umožní a jakou společnost si vyberete. Svou roli v tom bude hrát mimo jiné i bonita a důvěra. Tu lze postupně budovat a vyšplhat se tak na pozdější lhůtu. Zboží už přitom budete moct využívat.

Odložené platby

K nejznámějším a nejvyužívanějším společnostem nabízející odloženou platbu patří Mall Pay a Twisto. Tyto společnosti spolupracuji s internetovými obchody, které vám následně umožní zaplatit později. Při výběru platební možnosti budete mít jednu z těchto možností. Finanční prostředky za vás daná společnost uhradí a vy je poté uhradíte společnosti. Jen s tím rozdílem, že to nebude v momentě, kdy uděláte objednávku, ale až například za 14 nebo 30 dnů. Jak jsme již naznačovali, záviset bude na tom, jakou máte bonitu. To stejné platí o částce, do jaké výše můžete provést objednávku.

Odložené platby rostou, stejně tak, jako zájem o ně

Nepočítejte s tím, že jako nově zaregistrovaný zákazník lze udělat objednávku ve výši několika desítek tisíc korun. Začínáte prakticky od úplného základu, který se dotýká částek ve výši 5 až 10 tisíc korun. Společnost vyžaduje registrace, během které si vás ověříte prostřednictvím bonity, včetně registru. Jinými slovy se postupuje podobně, jako při žádosti o půjčku. Musíte tedy počítat i s tím, že vám registrace může být zamítnuta. To se stane v situaci, kdy vaše bonita není dostačující a společnost tak ve vás nemá prakticky žádnou důvěru.

Internetové obchody musí odložené platby povolovat

Dále je potřeba si uvědomit, že odloženou platbu vám nepovolí každý internetový obchod. Pouze ty, které spolupracují s jednou z výše uvedených společnosti. Nemusíte se obávat, že nenarazíte na žádný internetový obchod. Vzhledem k tomu, že jsou společnosti již zaběhnuté, nakoupíte téměř kdekoliv, alespoň, co se týče známějších internetových obchodů fungujících v České republice.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient