Jak vybrat povlečení na dvoulůžko?

King size bed, francouzská postel nebo-li u nás jednoduše “dvoulůžko” je dneska oblíbeným spaním nejen pro páry, ale i pro jednotlivce, kteří se rádi dobře vyspí a také se rádi převalují a užívají si velkou plochu postele. Jak vybrat povlečení na takováto lůžka a je něco na co si dát při výběru pozor?

Lůžkoviny dobře přeměřte

Většinou se nesetkáte s tím, že by se zásadně lišily velikosti polštářů. Jediné, co se u povlečení na dvoulůžko liší, je jejich počet. Standardně narazíte na balení se dvěma polštáři na dvoulůžko.

Co se týče deky, dobře měřte šířku i délku. Na odlišné velikosti postelí se prodávají odlišné velikosti dek. V obchodech najdete rozměry 200 × 200 cm, 220 × 200 cm, 240 × 200 cm, ale také 240 × 220 cm. Poslední rozměr se týká prodlouženého dvoulůžka určeného pro pohodlný spánek vysokých lidí.

Kvalitní materiál pro lepší spánek

Chcete se skutečně dobře vyspat? Vyberte si kvalitní materiály, které se dobře udržují, ale hlavně vám poskytnou komfort pro dané roční období.

Nejčastějším materiálem pro výrobu povlečení je bavlna; příjemný, dobře udržovatelný materiál vhodný i pro děti. Vydrží praní na vysokou teplotu, stejně tak žehlení a sušení. Z bavlny se vyrábí i další druhy ložního prádla, například damašek, flanel a krep. Damaškové povlečení je pravděpodobně nejkvalitnější druh povlečení na trhu. Pro snadnou údržbu a vysokou odolnost se často používá i v hotelových zařízeních. Flanel je materiál vhodnější pro chladná roční období. Zajímavým materiálem je například bavlněný satén, který v zimě hřeje a v létě chladí. Pokud se nemůžete rozhodnout mezi přírodním a nepřírodním materiálem, můžete zvolit jersey, který je vhodný pro celoroční použití, stejně jako je tomu napříkladu u lnu a čistého bavlněného plátna.
Zdroj: Blesk.czZena-in.cz

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient