Novostavby Praha mění lidské životy k lepšímu. Jak toho dosáhnou?

Tím hlavním benefitem pro novostavby Praha je jejich schopnost přeměnit tvář města a velkému množství lidí změnit život k lepšímu. Jak je možné, že mají tuto magickou moc nad tolika životy? Jejich vliv je totiž potřeba sledovat i z jiného úhlu než je pouze samotná stavba. Mají moc měnit celé čtvrti a lidské osudy.

Jak novostavby zlepšují své město?

Představte si nepěknou část města, která ničím zásadním nepřispívá k lepšímu životu obyvatel města. Například takový zašlý areál bývalé továrny, který se nevyužívá a pouze chátrá, protože se o něj už nikdo nezajímá nebo už není možnost jej aktivně využívat. V takovém případě přichází developer s opravdu skvělým řešením, jak převést neužitečný objekt do nového projektu, který má potenciál ovlivnit životy tisícům lidí k lepšímu. Tento proces má opravdový vliv na kvalitu života a ekonomii města a jeho obyvatel. Takové místo by totiž pouze přinášelo zbytečné potíže a jeho přínos by byl minimální nebo negativní.

Komu přinášejí novostavby Praha největší užitek?

Představme si množství lidí, kteří mají užitek z takového developerského projektu, který přivede na svět krásné novostavby. Nejprve přicházejí na řadu projektanti a architekti, kteří musejí zpracovat samotný projekt, na základě kterého je možné požádat finanční instituce, aby umožnili financování projektu. Tím získávají úrok ze stamilionových úvěrů, které si velké firmy často berou, aby uhradili náklady na výstavbu. Jakmile je financování vyřešené nastává velká fáze příprav, kdy se platí buď zaměstnanci firem nebo dodavatelé vykonávající určité služby pro zadavatelskou společnost.

Když přijde na samotné stavění proces zahrnuje obrovské množství pracovní síly, která by bez odvahy a vize developerů neměla možnost si vydělat. Development je samozřejmě časově náročná záležitost, které vyžaduje měsíce i roky příprav a pak měsíce samotné realizace. Ta je samozřejmě doprovázená společnostmi, které dodávají materiál, provozují stroje nebo mají k dispozici know how, na základě kterého vykonávají odborné práce. Na tento celý proces musí někdo dohlížet a kontrolovat správnost postupů.

Představme si, že samotná stavba je téměř hotová.

Jakmile je počáteční fáze výstavby u konce, může se do projektu zapojit marketingová a prodejní složka společnosti nebo realitní kancelář zajišťující samotný prodej. V tuto chvíli přichází na řadu sestavování propagační strategie a materiálů, které slouží k upoutání pozorností zájemců. Jakmile se projekt uvede na trh a je možné začít získávat kupující či nájemníky dostáváme se pomalu, ale jistě do poslední a velmi důležité fáze, kdy se ukáže, jaký bude mít novostavba úspěch. V Praze je naštěstí situace poměrně dobrá a je zde dlouhodobě větší zájem o nové nemovitosti, než je reálné množství nově postavených domů.

Na chvíli předpokládejme, že se celý projekt úspěšně rozprodal a všechny jednotky našli svého nového majitele.

Co dobrého z této situace plyne?

  1. Peníze se vybraly a developeři se po uhrazení veškerých nákladů mohou těšit ze zajímavých zisků.
  2. Spokojení jsou také dodavatelé i banky a především nový majitelé krásného bydlení, které umožňuje zvednout životní úroveň jejich života a tím pádem se mít o něco lépe.
  3. Všichni tito nový majitelé mají možnost dělat své aktivity lépe, díky novému lepšímu bydlení.

Tím se pomalu, ale jistě dostáváme k tomu nejdůležitějšímu momentu. Čím novostavby mění lidské životy k lepšímu? Umožňují ovlivnit životy 1000 lidí, kteří se přímo nebo nepřímo účastnili takového projektu. Každý jeden z nich totiž má ve svém životě okruh lidí, který je ovlivněný tímto skvělým rozhodnutím postavit novou nemovitost.

A jaký vidíte hlavní přínos novostaveb vy? Napište nám svoje poznámky do komentáře!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *