Ideální čas na hubnutí? Konec léta!

Léto už pomalu, ale jistě končí, avšak správná doba na hubnutí a vytvarování postavy právě začíná. Přijde vám shazování kil v období po plavkové sezóně poněkud od věci? Vězte, že načasování nemůže být lepší.

Můžete na to jít pozvolna

Hubneme-li před létem, obvykle nasadíme nějakou superdietu či spíše hladovku, abychom rychle viděli výsledky. Nejen, že si tak rozhodíme metabolismus, ale navíc se nám ztracená kila brzy vrátí v podobě jojo efektu. Nyní, když máme víc času, na to ale můžeme jít pozvolna – najít si co vám vyhovuje a změnit tak své stravovací návyky od základů a jednou provždy. 

Zlepšíte si náladu

S koncem prázdnin nejednoho z nás přepadnou chmury, smutky a splíny. Zvýšit hladinu hormonu štěstí a tělo „nadopovat“ endorfiny ale můžeme právě díky pohybu. Nezáleží na tom, jestli vyrazíte na kolečkové brusle, „osedláte“ elektrokolo, vydáte se na procházku, zaplavat do bazénu, dáte si do těla na posilovacích strojích nebo si v obýváku před televizí roztáhnete podložku na cvičení. Každá aktivita se počítá, protože prospívá nejen vaší postavě, ale i vaší psychické kondici, zlepšuje náladu a pomáhá vám lépe se vyrovnat se stresem.

Zdravé jídlo máte na dosah

Koncem léta a na podzim se sklízí úroda, a tak můžete do vašeho jídelníčku zakomponovat spoustu zdravých a čerstvých sezónních potravin, které vám s hubnutím pomohou – od jablek, hrušek, švestek přes kořenovou zeleninu až po dýni či červenou řepu. Z nich můžete připravovat třeba lahodné smoothies, oblíbené saláty nebo teplé polévky.

Máte čas na regeneraci

Spánek a hubnutí patří k sobě. Přes léto se však o něj často okrádáme vlivem různých večírků, oslav, grilovacích párty a dovolených nezřídka ponocujeme. Výsledkem je, že tělo si dostatečně neodpočine a my tak energii doháníme jinak – těžkými, hutnými, sladkými, kalorickými jídly. Se zkracujícími se dny a s menším počtem společenských akcí se však můžeme odebrat do postele dřív, takže se ráno vzbudíte dostatečně odpočatí a s úsměvem na tváři. Hubnutí vám tak půjde jedna báseň!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *