K větší produktivitě na home office mi pomohla i správná kancelářská židle

Spousta lidí začala následkem koronaviru pracovat z domova a mnohým home office zůstal až doteď. Některé podniky dokonce neplánují otevřít dříve než v roce 2021. I já pracuji v jedné z těchto firem. Že mě práce z domova čeká na dlouhé měsíce, jsem se dozvěděl už před časem, a hned jsem začal jednat.

Pokud pracujete z domu dva dny v týdnu nebo třeba jen měsíc a pak se zase můžete vrátit do kanceláře, dá se to přežít i s improvizovanou kanceláří u jídelního stolu či v obývacím pokoji. Moc dlouho to však fungovat nebude.

Základem jsou dobré kancelářské židle

Problém je už v sezení. Na kuchyňské židli, v posteli či na sedací soupravě se prostě nesedí dvakrát moc pohodlně a záda trpí. Ideální je investovat do kancelářské židle a já jsem na svých zádech opravdu nehodlal šetřit.

Jelikož byly obchody zavřené, ani nebyla jiná možnost než objednat z internetu. Trochu jsem se toho bál, přece jenom je lepší, když si člověk může židli vyzkoušet hezky na vlastní zadek, ale nakonec jsem vybral dobře. E-shop Primazidle.cz, z nějž jsem kancelářské křeslo nakoupil, měl sortiment velmi dobře popsaný. Nabídka mě tak zlákala, že jsem si nakonec objednal více než jen židli.

Páteři neprospívá stejná poloha celých 8 h

Sortiment e-shopu zahrnuje také konferenční židle, dětské židle, jídelní stoly a mnoho dalšího. Mě nejvíce zaujaly sedací pytle. V poslední době jsou velmi populární a své místo mají i v kanceláři. Pracuji s notebookem, takže nemusím sedět jen u stolu. Občas si ho vezmu na klín a jdu se uložit do sedacího vaku. Toto střídání poloh mi prospívá, záda mě nebolí.

Co je na tom však nejlepší, je jasné oddělení pracovního prostoru. Své kancelářské křeslo jsem umístil k počítačovému stolu v obývacím pokoji, kam chodím výhradně jenom pracovat. Práci se věnuji pouze v tomto křesle a v sedacím pytli, pokud ho nemají zrovna děti odnesený v dětském pokoji. Sice tedy nemám žádnou samostatnou místnost určenou jako kancelář, ale mentálně mám pracovní prostor oddělený, což mi pomáhá se daleko více soustředit na práci.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient