Prvotní nedůvěru vystřídal skvělý obchod

Pro naši společnost jsme hledali v průběhu roku nové automobily, které budeme používat pro služební účely. Původně jsme měli v plánu koupi od našeho staršího dodavatele, který sice nebyl cenově nijak moc přijatelný, ale vždy fungoval rychle a velice spolehlivě. Pak ale přišlo nečekané období světové pandemie korona viru a s ním oslábla finanční situace společnosti, stejně jako u spousty ostatních.

Prioritou se tak náhle stalo najít ideálně nový vůz za co nejlepší ceny. Rozhodli jsme se proto obepisovat různé prodejce a jednat o cenách, protože jsme si byli vědomi toho, že každý po krizi potřebuje především prodávat. To se nám ale k našemu nepříjemnému překvapení nepodařilo a většinou skončilo jakékoliv zdvořilé smlouvání nezdvořilým odmítnutím, či takovým ústupkem, který nám za další řešení zkrátka nestál.

Zatím co společník ve vedení firmy už propadl pomalu skepsi a začal vyhledávat nabídky na bazarových portálech, tak já stejně pokračoval v hledání původního sortimentu a k mému překvapení narazil na takzvané skladové vozy. Hned z prvopočátku mě překvapila především cena, která byla u údajně nových vozidel naprosto bezkonkurenční a znamenala pro nás přesně takovou úsporu, o které jsme jednali dřív. Se spoustou podezření jsem tak kontaktoval provozovatele portálu a začal zjišťovat, jak to s těmi vozidly tedy je. Velice příjemnou operátorkou jsem byl okamžitě ujištěn o tom, že se jedná o zcela nové automobily a bezkonkurenční ceny je dosaženo tím, že je v databázi společnosti více jak několik desítek prověřených a certifikovaných dodavatelů vozů z celé republiky. Bez váhání jsme se tedy i s kolegou přesunuli na nově objevený portál a hodiny hledání správného portálu vystřídaly hodiny hledání správného vozu na portále, který nás zahrnul doslova tisíci možností. Nyní už pomalu objednáváme nové vozy a těšíme se až si je poprvé projedeme.