Cena zlata roste a nakoupit zlato je dnes sázkou na jistotu

Nejistota na akciových trzích, stagnace turistického ruchu a tím výpadek z příjmů při pronájmu nemovitostí, celková ekonomická nejistota i krachy podniků – to vše nabídlo příležitost zlatu. Je o něj enormní zájem a jeho cena závratně roste.

Jestliže se dnes finančního odborníka zeptáte, do čeho aktuálně investovat, s klidným svědomím vám může doporučit pouze zlato. Je komoditou, která se doslova živí současnou pandemií. Jako jediné nabízí růstový potenciál, a vůbec ne malý. Nejenže cena zlata roste kontinuálně již 10 let. S protiepidemickými opatřeními na jaře letošního roku narostla jeho cena dokonce téměř skokově o 30 %. Zatímco dříve se zlato doporučovalo jako investice na dobu minimálně 7 let, teď ti, co nakoupili na konci roku 2019, měli vyděláno již v prvním pololetí 2020. A to skutečně slušně. Přesto je zlato vhodné zejména pro dlouhodobé zachování hodnoty majetku.

Vysoká cena zlata už začala některé investory brzdit v nákupu

Odborníci na investování však doporučují v nákupu zlata nepolevit. Letos podle nich ještě zažijeme tu pravou zlatou horečku a cena zlata ještě poskočí. A ne málo. Dá se očekávat, že bude atakovat cenu 2300 amerických dolarů za trojskou unci. To bude další úctyhodný rekord.

Jak na nákupy zlata, když nejste odborníkem na investování?

Do zlata dokáže investovat i laik. Dobré rady dostanete například ve specializovaném e-shopu Zlate-mince.cz. Zde rovněž investiční zlato nakoupíte.

Pro investování do zlata platí pár pouček. Vždy je nutné samozřejmě nakupovat pouze investiční zlato. Sem patří investiční zlaté slitky (zlaté cihly) a investiční zlaté mince. Vsadit je nutné na kvalitní značky, abyste v případě prodeje nesháněli firmu, která vám méně známou značku vykoupí. No a samozřejmě, v době vysoké ceny zlata je nutné využít krátkodobé poklesy zlata, neleknout se a nakoupit. Takové „okno“ vhodné k nákupu je zrovna nyní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *