Dejte na podzim šanci pohybu venku

Při pohledu z okna nás přepadnou spíše deprese a špatná nálada než chuť vyrazit ven. Mlha, mokro, šedá obloha slibující déšť a chlad nás na podzim od sportování venku odrazují. Je to ale škoda.

Schovaní uvnitř

Podzim nemá jen studené a mlhavé dny, ale i mnoho krásných a plných slunce. Ty bychom si neměli nechat ujít a využít možnosti dobít si energii. S koncem léta a ochlazením však mnoho lidí přestane s venkovními aktivitami a v lepším případě zamíří do fitness center nebo se věnuje cvičení doma. Ať už mezi lidmi nebo v domácím prostředí, obléct si fitness legíny a tílko a věnovat čas zlepšení své kondice je samozřejmě lepší, než se sportu vzdát úplně. Ve vnitřních prostorách je teplo, sucho, světlo a můžeme cvičit bez ohledu na počasí. Pohyb venku má ale přeci jen své výhody, i když není počasí úplně ke koupání. Pokud to jen trochu jde, vyrazte na čerstvý vzduch třeba alespoň o víkendu. Stačí se jen správně obléct a můžete vyrazit.

Oblečení promyslete 

V létě je to jednoduché, stačí sportovní šortky a tričko a máme vyřešeno. V chladnějším počasí už ale musíme nad tím, jaké sportovní oblečení si zvolíme, přemýšlet. Ideální je více tenkých vrstev, které můžete kombinovat a odkládat nebo naopak přidávat podle toho, jak se zrovna cítíte nebo jak se změnilo počasí. Nechte doma tlusté svetry a neprodyšné mikiny a vsaďte na funkční oblečení v několika vrstvách. Tílko, funkční tričko, tričko s dlouhým rukávem a lehká bunda jsou pro sportovní aktivitu vhodnější, než jedna neprodyšná mikina, ve které se okamžitě zpotíte a riskujete prochladnutí.

Nezapomínejte na úvodní rozcvičku a závěrečné protažení, aby nedošlo ke zbytečnému zranění. Venku je sice chladněji, ale to neznamená, že si nemůžeme zasportovat nebo alespoň vyrazit s rodinou nebo přáteli na procházku.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient