Vyberte si šperk pro každodenní nošení

Ideální šperk je ten, který podtrhne vaši přirozenou krásu a styl oblékání. Při výběru šperku se zajímejte o komfort při nošení tak, abyste jej mohli mít na sobě celý den. Víte, na co vše si dát pozor při každodenním nošení šperků?

Péče o šperky

Většinu šperků můžete v současnosti nosit každý den. Nemusíte jim věnovat speciální péči, jednou za čas si je můžete nechat vyleštit ve zlatnictví nebo použít ultrazvukovou čističku. Na internetu existuje i spoustu babských rad o čištění šperků pomocí různých past, o tomto se vždy raději poraďte se zlatníkem, abyste si své luxusní šperky nezničily.

Šperky a styl oblékání

Pro každodenní nošení šperku si vybírejte pohodlný šperk na nošení, který se bude hodit ke každému outfitu. Snažte se jej sladit stylově, ale také barevně k tomu, co právě nosíte. Možná máte ve svém šatníku víc typů oblečení, pro různé příležitosti, ale většinou nosíte své oblíbené kousky stále dokola. Nebojte se pořídit si náušnice, náhrdelník, náramek nebo prsten a mít buď celou sadu nebo šperky střídat různě podle své nálady a podle vhodné příležitosti.

Jak vybrat šperk

Při výběru šperku myslete na to, co se vám líbí. V ideálních případě by měly luxusní šperky s drahými kameny podtrhnout vaši osobnost a případně se zaměřte na vlastnosti jednotlivých kamenů. Šperky můžete vybírat také podle toho, kam je chcete hodit. Do práce se hodí decentní šperky, které jsou elegantní. Na večerní párty nebo na slavnostní příležitost si vyberte klidně extravagantní šperk, kterým vhodně doplníte outfit.

Vhodná barva

Stejně tak u výběru barvy šperku zohledněte svůj styl. Pokud ve vašem šatníku převažuje červená barva a ve stejném tónu chcete ladit i například prsten, pořiďte si luxusní šperky s rubínem. Milovníci zelené barvy ocení šperky se smaragdem, modrý je safír a elegantní klasikou, která nikdy neomrzí jsou šperky s perlami. Mezi velmi oblíbené a často vyhledávané patří i šperky s českými granáty.

Vlastnosti drahých kamenů

Zajímejte se o jednotlivé drahé kameny a jejich vlastnosti. Například o růženínu je známo, že působí na city, přivolává lásku a přináší vám do života něhu. Diamant je kámen, který značí moudrost a pochopení u druhých. Perly jsou symbolem štěstí a čisté lásky, rubín pak do vašeho života dokáže vnést vášeň.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient