5 tipů, proč je investiční zlato dobrou formou investice

Hledáte odpověď na otázku, do čeho se dnes oplatí investovat? Že jde o zlato, jsme už prozradili, ale řekneme vám také, proč není současná zlatá horečka pouze povykem pro nic.

1. Zlato je jistota

Kdo chce zajistit svůj majetek a peníze před ztrátou, ten investuje právě do zlata. To se ukázalo být odpovědí na dnešní nejčastější dotazy investorů, do čeho vlastně v této krizové době investovat. Zlato ukazuje svoji sílu tradičně v době ekonomické a politické nejistoty. Nyní obstálo i v době pandemie a na rozdíl od jiných investic zlato dokonce extrémně posilovalo.

2. Investovat do zlata je snadné

Nepotřebujete mít žádné extra znalosti. Investovat do zlata je prosté. Důležité je pouze vědět, že investiční zlato má tradičně pouze dvě podoby – jde o investiční zlaté slitky (zlaté cihly) a investiční zlaté mince.

3. Zlato má výhody před jinými drahými kovy i diamanty

Pokládáte si otázku, proč nelze stejně výhodně investovat do stříbra, platiny, paládia, nebo do diamantů? Důvodů je více, ale jeden je klíčový – investiční zlato je osvobozeno od DPH, a tudíž jej nakupujete levněji právě o tuto částku.

4. Zlato je hmotným majetkem

Vlastnictví zlata není jen vizí či cárem papíru. Jde skutečně o fyzické zlato, které je navíc téměř nezničitelné. Nepoškodí jej požár ani povodeň. Je též mobilní, můžete jej mít uloženo doma a z domova si jej kdykoliv odnést. Není to nemovitost, se kterou nehnete!

5. Dá se koupit v kamenném obchodě i v e-shopu

Možná jste si představovali, že s nákupem první zlaté cihly bude spojen nějaký téměř rituální proces předání. Nic takového. Je to nákup jako každý jiný. Nakoupit investiční zlato lze v kamenné prodejně i na internetu. Obě tyto formy prodeje nabízí specializovaná prodejna v pražském Obecním domě. „Zlaté mince a zlaté slitky určené k bezpečné investici do tohoto drahého kovu distribuujeme již 17 let,“ konstatuje ředitel firmy Pavel Trtík. „Za toto období jsme si získali důvěru 60 000 zákazníků, kteří si u nás pravidelně doplňují své soukromé zlaté rezervy. Zlato dovážíme přímo ze zahraničí, od dceřiné společnosti rakouské centrální banky.“ K tomu je zlato možné objednat bezpečně a diskrétně i v e-shopu společnosti Zlate-mince.cz. Zlato vám dojde jako pojištěná zásilka.

TIP: Žádná česká mincovna neprodukuje investiční zlaté slitky ani investiční zlaté mince. Českému trhu proto vévodí zlaté cihly od švýcarských rafinérií Argor Heraeus a P.A.M.P. Z investičních mincí jsou to především rakouské Wiener Philharmoniker.

One thought on “5 tipů, proč je investiční zlato dobrou formou investice

  1. Před několika lety jsem investoval do zlata. Dnes jsem na tom vydělal téměř dva tisíce. Doporučuji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *