Pánské kožené bundy do 1 500 Kč – vybrali jsme ty nejlepší!

Nemusíte být rocker, pankáč ani motorkář, aby vám učarovaly pánské kožené a koženkové bundy. Na mužích všech postav totiž vypadají skvěle a dají se kombinovat téměř se vším. Pokud si koupíte koženou bundu, která vám nebude přímo těsná, můžete si pod ni vzít mikinu a nosit ji téměř celý rok.

Někoho může od zakoupení kožené či koženkové bundy odradit cena. Platíte ale za kvalitu, která vám vydrží mnoho let, pokud s bundou budete zacházet dobře. Navíc se stále najdou obchody, kde je možné pořídit si vaši vysněnou koženou nebo koženkovou bundu za velmi přijatelnou cenu. Jedním z nich je například shop Bolf.cz.

Křivák

Asi vůbec nejznámějším zástupcem kožených bund je křivák. Říká se mu tak kvůli specifickému zapínání. Zip je u této bundy totiž všitý křivě a nevede tedy uprostřed bundy, jak je tomu zvykem. Dříve tento model nosili hlavně rebelové a posluchači rockové a punk rockové hudby. V dnešní době už ale křivák potkáte na ulici naprosto běžně jako součást stylového outfitu.

Klasický křivák je černý. Dnes už si jej ale můžete zakoupit i v mnoha dalších, často velmi odvážných barvách. Typickým znakem kromě šikmo vsazeného zapínání jsou kovové doplňky. Různé hroty, řetízky, cvočky, ale také výšivka či prošívané rukávy nebo opasek s ozdobnou sponou u spodního konce bundy.

Kožený či koženkový bomber

Kožený či koženkový bomber je další z velmi trendy pánských bund. Jde o bundu v ležérním stylu na zip, kterou většinou zakončuje stojací límeček. Rukávy a spodní část bundy jsou pak zakončeny pružným lemem. To aby vám pod bundu nefoukal studený vítr a co nejdéle udržela vaše tělesné teplo. Vnitřek bomberu bývá ze saténu nebo jiného hladkého materiálu.

Někdy ale můžete narazit také na bomber s podšitou kapucí. Mnohem lepší ale je nosit pod bomberem hoodie a kapuci si vždy vytáhnout ven. Kapsy jsou v bomberu povětšinou tři. Dvě vnější po stranách – ty bývají na zip, a jedna vnitřní náprsní, jež je bez zapínání. Co se týče barev, rozhodně vám doporučujeme se trochu odvázat a vyzkoušet třeba tmavě olivovou, bordó nebo karamelovou barvu.

Baseballová bunda

Tento střih bundy se vyznačuje koženým nebo koženkovým tělem, k němuž jsou přišité rukávy z teplákoviny či jiného měkkého materiálu. V obchodech byste ale jistě mohli narazit i na celokožené baseballové bundy. Spodní část a rukávy jsou zakončeny pružným lemem, na němž jsou nejčastěji proužky ve dvou barvách. Bunda se zapíná kovovými druky.

Baseballová bunda má v sobě zakomponované vždy alespoň dvě barvy. Nejčastěji jde o modrobílou, červenobílou, černobílou, šedobílou či jinou barevnou kombinaci. Častými a stylovými detaily jsou výšivky s číslicemi a nápisy se jmény měst a sportovních klubů. Výjimkou není ani velká celozádová výšivka s logem baseballového klubu. Proto je tato bunda velmi oblíbená u vyznavačů sportovního stylu oblékání. Stejně jako u modelů výše platí, že pokud si zakoupíte volnější model a vezmete si pod něj mikinu, unosíte baseballovou bundu celoročně.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient