Popraskané rty v zimě nemusí být pravidlem

Když začne zima, většinu z nás trápí suché a popraskané rty, na kterých ani ta nejlepší rtěnka nevypadá dobře. Pokud chceme hebké a hladké rty, musíme o ně dobře pečovat.

Ochrana před chladem

Vítr, mráz a střídání teplot našim rtům rozhodně neprospívají. Pocit suchých rtů nás navíc nutí často si je, především venku, olizovat, což jim škodí ze všeho nejvíce. Místo krátkého osvěžení naopak ještě více vysušíme a pokud mrzne, zahráváme si i s dalším popraskáním jemné pokožky rtů. V zimě vyžadují rty mnohem intenzivnější péči, která dodá hydrataci a umožní kůži rtů zůstat pružná a vláčná. Nejčastěji v zimě bojujeme s drobnými šupinkami suché kůže, které ale vypadají velmi neesteticky a kazí celkový vzhled rtů. Od nich pomůže scrub na rty, který je vyhladí a obnoví jejich přirozený vzhled a zároveň rty hydratuje. Když máme rty hladké, je potřeba jim dodat pořádnou dávku výživy, což zajistí kvalitní balzám na rty. Ten bychom měli mít po ruce neustále, abychom kdykoli během dne mohli svým rtům dodat první pomoc a vyhnuli se tak jejich olizování. Jeden tak nikdy nestačí, přes zimu míváme balzámů většinou více, abychom je mohli použít kdykoli.

I pro hezký vzhled

Zapomínat na pravidelnou hydrataci a ochranu nesmíme především venku, zvlášť pokud jsou teploty pod nulou. Právě mráz našim rtům vůbec nesvědčí, navíc z něj velmi často přecházíme do teplých místností a pak zase zpět. Lesky, balzámy i rtěnky vybíráme s hydratačními složkami a oleji, které rty pomáhají vyživovat a chránit před okolními vlivy. Měli bychom se naučit, že bez chráněných a tedy namazaných rtů balzámem nebo nalíčených rtěnkou ven nechodíme.

Péče o rty je v zimě velmi důležitá nejen pro jejich vzhled, ale i zdraví. Drobné prasklinky se mohou zvětšit a způsobit pak nepříjemná zranění, která se dlouho hojí. Proto je lepší o rty dbát a správnou péčí jejich poškození předcházet.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient