Přírodní životabudiče, voláme vás!

Milé ženy, začátek února nás pomalu chystá na příchod jarních dnů. Ranní zpěv ptáků nabije člověka úplně jinou energií a slunce dodá tolik potřebný vitamín D. Pokud se však obloha zatáhne, je neděle a vy máte doma klubko neposedných dětí včetně manžela, jde pozitivní energie a elán mnohdy stranou.

Únavu neřešte kávou, sáhněte raději po rostlinném preparátu či osvědčeném babiččině receptu! Zde přinášíme pár našich tipů.

Očistěte se!

V první řadě myslete na detoxikaci organismu. Ať už si pořídíte bylinné sety, kapky z pupenů či sušené houby, postupně a šetrně zbavte tělo nánosů škodlivých látek, které se v něm nashromáždily za zimní období. Játra, ledviny, krev, plíce a především náš největší očistný orgán – kůži. Samozřejmostí by měl dostatek tekutin.

A po jakých životabudičích se můžete poohlédnout?

Rozmarýn

Pořídíte v čerstvé formě v každém obchodním centru a mít jej za oknem přes celou zimu může každá z nás. Je to obrovský životabudič pro srdce, krevní oběh a s tím i spojený lymfatický systém. Sušený se hodí na čaj a čerstvý na masité pokrmy.

Petržel

Obsahuje velký podíl minerálů a vitaminu C, který dodá energii a podpoří také váš kožní systém. Můžete její nať třeba rozmixovat do smoothie či si vyrobit petrželové víno.

Klanopraška

Bobulky klanoprašky čínské z východní Asie, se označují také jako ovoce pěti chutí. Každá chuť náleží k určitému orgánu, který léčí a podporuje jeho funkci. Je to vynikající antioxidant a adaptogen. Můžete ji přidat třeba do müsli.

Goji

Tato plodina se řadí mezi superpotraviny s pozoruhodným účinkem na organismus. Kustovnice čínská obsahuje velké množství aminokyselin, které nastartují imunitu a dodají vitalitu. Dejte si ji namísto smažených brambůrek u televize a tělo vám poděkuje!

Podpořit svůj elán byste bezesporu měli také pohybem na čerstvém vzduchu, ať již chůzí, na elektorkole, posilováním těla s činkami, protažením ranní jógou, nebo cvičením na gymnastickém míči.

Pamatujte, že jen komplexní péče vám zajistí zdraví a vitalitu!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient