Jak jsme zvládli výměnu oken krok za krokem

Pořízení nových oken a jejich výměna za stávající řešení se zdá na první pohled jako děsivá a komplikovaná práce. To ale jen do té doby, než objevíte spolehlivou firmu, která se o celý proces postará. Přesně tak jsme to měli ve chvíli, kdy jsme se rozhodli pro výměnu nevyhovujících a špatně těsnících oken v rodinném domě.

Výběr nových oken

Prvním krokem při kontaktování firmy zabývající se okny, dveřmi a stínící technikou byla konzultace. Dozvěděli jsme se, že pro náš případ budou nejvhodnější plastová okna, protože nevyžadují žádnou speciální údržbu a mají mnoho kladných vlastností. Upustili jsme tak od předchozí varianty, kdy jsme chtěli dřevěná okna či dokonce variantu s rámem z hliníku. Ten se však více hodí pro novostavby či na větší okenní tabule. V rámci konzultace jsme rovnou domluvili i stínící techniku v podobě žaluzií.

Zaměření a montáž

Po odsouhlasení tohoto plánu bylo na řadě zaměření a následovala pevná cenová nabídka, která zahrnovala materiál i potřebné práce. Dopředu jsme tak věděli, co vlastně zaplatíme. V ceně byla zahrnuta i ekologická likvidace starých oken, takže všechno bylo opravdu bez práce a zbytečných starostí. V domluveném termínu již následovala samotná montáž včetně drobných dokončovacích prací a začištění.

Záruka

V rámci předání nových oken, která jsou naprosto fantastická a splňují všechna očekávání, jsme se dozvěděli i více informací o záruce a případném servisu. Na samotná okna se totiž vztahuje záruka rovnou na 5 let. Během 24 měsíců je také zdarma případný servis. Ale ani po uplynutí této doby se nemusíme bát, protože společnost zajistí opravy a servis v následujícím období. Nová okna tak znamenají mnoho výhod a bez nutnosti obav ze samotného procesu výměny.

Zdroje: https://www.jis.cz/zaruka-a-servis/https://www.jis.cz/konzultace/https://www.jis.cz/cenova-nabidka/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *