Tipy a rady, jak vybrat lyže

Hledáte zimní sport, který vás bude bavit a dokáže udělat divy s vaší postavou? Vyberte si lyžování a užijte si zimní sjezdovky. Při výběru lyží se obraťte na odborníky a nechte si poradit, podle toho, kde a jak se chystáte lyžovat. Nezapomeňte na kvalitu sportovního vybavení, a to včetně oblečení.

Výběr lyží

Při výběru lyží se obraťte na odborníky, kteří vám poradí, jaké lyže vybrat, na co si dát při výběru pozor a budou se vám věnovat. Přece jen je koupě lyží investice na delší dobu, obzvlášť pokud jezdíte na zimní dovolenou každý rok, případně i víckrát do roka. Kvalitní a správně vybrané lyže zaručí, že si lyžování užijete naplno a bezpečně.

Kde budete lyžovat

Jezdíte na zimní dovolenou výhradně jen do zahraničí nebo lyžujete i u nás? I podle tohoto kritéria je možné vybírat lyže. Popište terén, na jakém nejčastěji lyžujete, a nechte si poradit, zda koupit slalomky, obřačky nebo třeba univerzálky. Pořiďte si takové lyže, které využijete po celou zimní sezónu, a vyhněte se nutnosti vozit si s sebou víc druhů lyží.

Styl lyžování

Další kritérium, které vám napoví, jaké lyže vybrat je i styl vaší jízdy. Lyžujete na menších kopcích výhradně obloučky, používáte lyžařské hůlky a vaše jízda je hlavně bezpečná? Nebo milujete rychlost a sjíždíte kopce téměř rychlostí blesku? Zapomeňte na poučky, že by lyže měly být stejně dlouhé jako vy, případně hůlky sahat k pasu, nechte si poradit od odborníků, kteří se tomuto sportu věnují naplno a přesně ví, jaké lyže budou pro vás ty nejlepší.

Nezbytné doplňky

Nezapomínejte ani na lyžařské doplňky. V každém případě si pořiďte lyžařskou helmu, lyžařské rukavice, chránič páteře, ale také lyžařskou masku. I když byste na svahu některou z těchto pomůcek nepoužili, vždy je dobré mít je u sebe nebo alespoň v kufru pro případ větší zimy, hůř sjízdné sněhové pokrývky a podobně.

Zaměřeno na oblečení

Kromě výběru kvalitních lyží se zajímejte i o kvalitní sportovní oblečení na lyže. Je na vás, zda si pořídíte lyžařskou kombinézu nebo samostatné lyžařské kalhoty a zimní bundu. I na svahu však můžete vypadat skvěle. Slaďte jednotlivé kousky, přidejte moderní zimní obuv a užijte si zimní dovolenou na horách.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *