Důležitost každodenních rituálů

Každý den máte novou šanci změnit svůj život a být šťastnější. Zamyslete se nad tím, jakými rituály si zpříjemňujete svůj den. Inspirujte se dalšími nápady a zajímejte se o to, proč jsou rituály tak důležité a v čem všem vám mohou pomoci.

Příjemné rituály

Je na vás, jaký rituál si pro svůj lepší den vyberete. Může se jednat o čajový nebo kávový rituál, kdy si sami, téměř s obřadními pravidly, připravíte svůj oblíbený nápoj. Vyberte si například zelený čaj Matcha, který vám dodá energii na celý den. 

K příjemným rituálům může patřit také ranní úsměv a sepsání alespoň pěti vděčností, případně sepsání toho, na co se s v daném dnu těšíte. Vděčnosti můžete psát také večer, kdy poděkujete za to, co se vám daný den událo. Až budete mít špatnou náladu, zkuste si tento deník přečíst a uvidíte, že váš život je plný příjemných okamžiků a radostí, i když samozřejmě občas přijdou i nepříjemné věci a starosti.

Každodenní zvyky

To, co děláte každý den, je důležité hlavně proto, že vás právě tyto činnosti formují. Některé z nich pracují na fyzickém těle, jiné jsou dobré pro vyčištění mysli a jiné zase podporují touhy vaší duše. 

Pokud každý den chodíte například na procházku se psem, snažte se to nebrat jako nepříjemnou povinnost, ale jako příjemný rituál, kdy posilujete tělo, venku si vyčistíte mysl a strávením času se svým čtyřnohým miláčkem pracujete na spokojenosti své duše.

Začátek nového dne

Zkuste začít maličkostmi už od samého rána. Hned po probuzení se usmějte, bude to bolet a bude to náročné, ale cvik dělá mistra, tak zkuste trénovat. Připravte si svou oblíbenou zrnkovou kávu nebo jednoduše vložte do kávovaru jakoukoliv kávu v kapslích. Nechte domem provonět tento horký nápoj a vychutnejte si jej na terase, na balkóně nebo jiném příjemném místě. 

Ráno nemusí být hektické a uspěchané. Naplánujte si, co vás daný den čeká, a následně začněte od nejméně příjemných činností. Pokud uděláte svou práci nebo úklid hned ráno, po zbytek dne už se můžete věnovat příjemnějším činnostem.

Před spaním

Před spaním si připravte bylinkový čaj, vezměte si do ruky knížku a užijte si alespoň 30 minut pohodové aktivity. Napište si do deníku své vděčnosti, případně si zacvičte jógu. Vybírejte si takové činnosti, které vás příjemně unaví, ale nejsou již náročné na přemýšlení.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient