Výbava do školy

Jste rodiče dětí, které se chystají letos do školy? Nevíte, co přesně dětem chystat a co vše patří do povinné školní výbavy? Co dostanou ve škole a co máme kupovat my? Tak se na to podíváme.

Zápis do první třídy

U zápisu do první třídy se s vámi vyučující domluví na tom, co bude následovat na začátku školního období. Buď vám dá jasně sepsaný vytištěný seznam věcí, které máte obstarat, a nebo vás bude informovat o tom, že seznamy školní výbavy pošle na email. Každopádně na to nejste sami. V krajním případě je samozřejmě možné se na vše zeptat rovnou a nečekat na vytištěný seznam nebo email.

Co bude chtít čas

Co je asi jedna z největších věcí a dalším krokem k dospívání, je aktovka. Koupě školního batohu pro prvňáčky je veledůležitá věc, na které by se mělo podílet i samotné předškolní dítě. Přece jen to bude nosit ono a ne my. Taky neznáme pravý vkus a dětské trendy malého človíčka, který tak rychle dospívá. 

Co kupovat dál

Vodové barvy, písanky, sešity, základní psací potřeby, papírový rozvrh a jiné maličkosti. To jsou věci, které dítě ve školní lavici dostane od školy. Každá škola dává zdarma jiný sortiment, avšak všeobecně platí, že na to nejste sami. Co koupíme my, rodiče, to jsou tužky číslo 1, 2, 3. Pastelky, neboť těch není nikdy dost. Přezůvky, box na svačinku a láhev na pití. Můžeme si pomoci výhodným školním setem, se kterým ušetříme. Takový set může obsahovat aktovku, přídavný batůžek třeba na tělocvik. Svačinový box i s lahví na vodu a penál. 

Čím si můžeme finančně pomoci, to je například ušitím pytlíku na výtvarnou výchovu, na tělocvik a na přezůvky. Taky bychom mohli ušít zástěru, taktéž do výtvarné výchovy. Nemějte strach, že budete muset kupovat všechno najednou. Na celý nákup máte přece celé předškolní prázdniny. Je třeba si to finančně dobře rozvrhnout a pak nemusíte mít strach, že vás takový nákup pro prvňáčka finančně položí.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient