Automatizace není budoucnost, nýbrž současnost

Žádná firma by se neměla bát inovací. Na počátku sice vyžadují nějakou investici, ale ta se velmi rychle vrátí a pak už firma pouze vydělává. moderní technologie dokáží ušetřit lidskou práci, optimalizovat výrobu a zrychlit její čas. My jsme toho důkazem.

Automatizace pro nás dlouho byla téměř sprostým slovem. Nechtěli jsme brát práci našim zaměstnancům a báli jsme se, že automatizování procesů bude příliš finančně náročné. Bylo chybou čekat tak dlouhou dobu.

PLC řídicí systém Siemens v naší firmě

Když jsme se rozhodli dát věci do pohybu, obrátili jsme se na společnost Aplaus, která navrhuje automatizaci na míru. Nám doporučila PLC řídicí systémy Siemens, programovatelné logické automaty, které umí regulovat procesy a také analyzovat proces výroby. Pomohly nám odhalit chyby a ztráty, výroba je nyní daleko efektivnější.

Programování PLC automatů není až tak složité

Automatické řízení technologie nahrazuje některé zaměstnance, ale vyžaduje si pracovníky nové. Pro nás bylo například novinkou programování PLC řídicích systémů. Nikdo z našich zaměstnanců to neuměl, a tak se nabízely dvě možnosti – přijmout nového člověka, nebo přeškolit stávajícího zaměstnance.

Rozhodli jsme se pro druhou variantu. Programování PLC pomocí funkčních bloků, které skládáte k sobě, totiž není zase až tak složité. To je další důkaz, že automatizace je dnes dostupná skutečně komukoliv!

Návratnost investice vás překvapí

Existují dražší i levnější možnosti. Spolehlivá firma vás nebude nutit do drahého řešení, navrhne vám takový systém, který si budete moct dovolit. Ještě před jeho pořízením si navíc můžete spočítat návratnost. Na návrat investice do řídicího systému určitě nebudete čekat roky. Automatizace totiž ušetří peníze za zaměstnance i zmetky. Sníží vaše náklady na výrobu, investované peníze se brzy vrátí a pak už budete jenom v plusu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *