Korekci jizev v Praze nabízí řada kvalitních salonů a klinik – určitě si mezi nimi vyberete!

Korekci jizev v Praze každoročně podstoupí tisíce lidí a to jak našinců, tak těch, kteří neváhali za tímto zákrokem přicestovat ze zahraničí. Důvodů, kvůli kterým dávají přednost právě naší metropoli, je hned několik.

Za jeden z hlavních lze nejspíše považovat množství salonů a klinik zabývajících se estetickou medicínou. Takových, které dovedou nabídnout skutečně profesionální služby, je v Praze dostatek a každý z vážných zájemců si mezi nimi bez problémů vybere.

Dalším důvodem, který má jistě také svoji váhu, je vcelku příznivá cenová hladina. Opomenout nelze ani fakt, že je na většině zdejších klinik možné volit mezi několika osvědčenými metodami odstranění jizev, což není vždy a všude běžné. Zajímáte se o tyto zákroky z osobních důvodů? Pokud ano, pak čtěte dál, protože si řekneme, v čem korekce jizev vůbec spočívá, a povíme si také něco málo o metodách, které se v tomto oboru nejčastěji využívají.

Korekce jizev je velice žádaný zákrok

Korekce jizev patří k zákrokům, které jsou ve specializovaných salonech a na klinikách estetické medicíny prováděny skutečně velice často. Není divu. Většina z nás chce zkrátka vypadat co nejlépe a jestliže nám to moderní medicína umožňuje, neváháme kráse něco obětovat. Nějaké ty rány během svého života zřejmě utrpí velká většina z nás. Rozdílný však může být jejich původ. Kromě příčin, které jsou poměrně vzácné, nás ke specialistům nejčastěji přivádějí šrámy vzniklé následujícími způsoby:

  • PO OPERAČNÍM ZÁKROKU – většina stop po operaci se sice zhojí, ale nějaké známky zákroku (obzvláště rozsáhlejšího) na těle obvykle zůstanou a s těmi je možné se později vypořádat za přispění estetické medicíny.
  • PO ÚRAZU (TRŽNÉ A ŘEZNÉ RÁNY) – viditelné stopy na těle člověku zůstanou zejména v případě, kdy si rány nenechá odborně ošetřit. Také s tím si lze většinou poradit.
  • PO AKNÉ A NEŠTOVICÍCH – stopy po těchto onemocněních lze dnes za pomoci moderních metod odstranit velice dobře.
  • POPÁLENÍM – místa na těle poškozená popálením je také možné rekonstruovat. U rozsáhlejších popálenin to bude pochopitelně komplikovanější a časově náročnější.
  • PO PORODU – těhotenské strie nebo jizvy po císařském řezu lze rovněž do značné míry korigovat.

Ztracené sebevědomí lze získat zpět

Jizvy a nejrůznější šrámy, ať už jsou jakéhokoliv původu, dovedou člověku důkladně pošramotit sebevědomí. Zejména tehdy, pokud se nacházejí na viditelném místě. Velké a vystouplé jizvy na krku, špatně zhojené rány po neštovicích nebo po silném akné, které pokrývají vaši tvář. To jsou bezesporu věci, které mohou velmi znepříjemnit život. Jen málokdo je natolik silný, aby dokázal podobné nedostatky svého vzhledu vytěsnit z mysli a chovat se zcela přirozeně. Většinu lidí taková stigmata v jejich každodenním životě omezují. Dnes už naštěstí existují způsoby, jak si s tím poradit a získat ztracené sebevědomí zpět.

V Praze si určitě vyberete

Hned v úvodu jsme zmínili fakt, že lze v našem hlavním městě najít celou řadu kvalitních salonů a klinik estetické medicíny. Většina z nich svým klientům nabízí služby na velmi vysoké úrovni a to za ceny, které jsou v porovnání se zahraničím skutečně přívětivé. Tato specializovaná pracoviště vám sice mohou efektivně pomoci s mnoha nejrůznějšími problémy, ovšem korekce jizev, ta patří dlouhodobě k zákrokům nejžádanějším. A jakých metod je obvykle používáno? Nejčastěji se setkáte s těmito postupy:

  1. CHIRURGICKÝ ZÁKROK – je obvykle využíván u starších a rozsáhlejších jizev. Odstraní se vystouplé části a kůže se opět sešije. Výsledky sice nebývají vždy dokonalé, ale vylepšení vzhledu je většinou značné.
  2. CHEMICKÝ PEELING – proces spočívá v obroušení kůže na postiženém místě pomocí ovocných kyselin. Jde o neinvazivní způsob eliminace jizev.
  3. FRÉZOVÁNÍ (DERMABRAZE) – při dermabrazi dochází k odstranění přebytečné kůže speciální frézkou. V kombinaci s hojivými krémy je dosahováno velmi solidních výsledků.
  4. POUŽITÍ LASERU – jde o jednu z nejpoužívanějších a nejúspěšnějších metod. Druhů laserů je přitom několik. Například tzv. biostimulační, který přispívá k rychlé regeneraci buněk. Používá se rovněž frakční laser, kterým se jizvy zbrousí a vyhladí.

Víte, co je karboxyterapie?

Moderní doba s sebou kromě jiného přinesla také kult mládí a krásy. Myslet si o tom můžeme leccos, faktem ale zůstává, že většina lidí po bezchybném vzhledu skutečně touží. Důkazem je celá řada celebrit, které kvůli tomu neváhaly podstoupit nejrůznější plastické operace, bohužel ne vždy povedené. Existují však i méně invazivní cesty vedoucí ke kráse, u kterých se o výsledek obávat nemusíte. Slyšeli jste už někdy o karboxyterapii? Ne? Jde o poměrně novou metodu využívanou mimo jiné k hojení keloidních jizev a také k celkovému vylepšení pleti. V čem spočívá? Pod kůži je aplikován oxid uhličitý, který přispívá ke zlepšení krevního oběhu v postiženém místě a tím urychluje proces hojení. Je to metoda bezbolestná, účinná a navíc poměrně levná.

Předběžné vyšetření je samozřejmostí

Než vám specialista některé z klinik estetické medicíny navrhne konkrétní postup, který bude pro léčbu či úplné odstranění vaší jizvy považovat za nejlepší, nejprve vás důkladně vyšetří. Předoperační diagnostika a stanovení léčebné metody jsou věci zcela samozřejmé. Skutečný profesionál pochopitelně také dohlédne na celý proces hojení a poskytne vám rovněž tu nejlepší pooperační péči. Není žádným tajemstvím, že je estetická medicína v naší republice na velmi vysoké úrovni. Jakékoliv obavy jsou proto zpravidla zbytečné!

Trápí vás stopy po akné nebo snad máte šrámy po nějaké nehodě? A jakému způsobu korekce jizev byste dali přednost?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *