Keto dieta pro mě jako pro aktivního člověka byla ideální

Nepatřím k věčným dietářům, nemám morbidní nadváhu a většina lidí by s mou postavou, kterou jsem měla před procesem hubnutí, nejspíš byla spokojená. Mně ale ke štěstí chybělo shodit zhruba pět kilo, proto jsem i já pátrala, jakou dietu začnu dodržovat. Volba padla na keto dietu. Proč?

Považuji se za poměrně aktivního člověka, dlouhé roky jsem rekreačně běhala, v létě občas jezdila na kole nebo na in-line bruslích. Mým problémem je závislost na cukru, proto pro mě bylo těžké si představit, že se absolutně vzdám sladkého. Keto dieta mi umožnila dopřávat si i sladké pokrmy, třeba vafle k snídani.

Dieta založená na příjmu bílkovin

Vyhovoval mi i další aspekt keto diety, a to soustředěnost na dostatečný příjem bílkovin. Za účelem zhubnutí jsem zvýšila fyzickou aktivitu. Dávala jsem si dobrý pozor na to, abych každý den nachodila minimálně 10 000 kroků, třikrát týdně jsem zařazovala sportovní aktivitu (běh, posilování a TRX). Nechtěla jsem přijít o svalovou hmotu, a jelikož vím, že pro svaly jsou důležité bílkoviny, keto dieta se mi zalíbila.

Mnozí lidé si totiž neuvědomují, že samotný výpočet BMI má velmi malou vypovídající hodnotu. Člověk s BMI v normě nemusí být vždy zdravý a fit, naopak může být velmi slabý, protože nemá žádnou svalovou hmotu.

Dietní plán přímo pro vás

Jako aktivní žena nemám čas trávit hodiny přípravou jídla a sháněním všech zdravých a nutričně hodnotných surovin. Proto jsem se rozhodla vyzkoušet tzv. krabičkovou keto dietu, tedy zaplatit si hotová jídla, která mi kurýr pravidelně vozil až domů či do práce, jak se mi to zrovna hodilo. Jedna keto dieta recenze mě přesvědčila spolehnout se na krabičky od KetoDiet. Mají několik dietních plánů, mně padl na míru dietní plán BASIC na šest týdnů. Po šesti týdnech se skutečně dostavily výsledky, já jsem zhubla, a přestože už nyní krabičkovou keto dietu nevyužívám, některé keto pokrmy si stále vařím. Chutnaly mi. Při dietě jsem netrpěla hlady a nemusela jsem se drasticky omezovat. O tom by diety totiž být neměly.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *