Moje zkušenost se sociálním obchodováním na eToro.com

Posledních pár měsíců jsem se zabýval online obchodováním s akciemi. Přivedla mě k tomu přítelkyně, která se této aktivitě věnuje asi rok. Byl jsem překvapený, kolik peněz si takto vydělá, a říkal jsem si, že když to zvládne ona, bude se dařit i mně.

Dříve jsem zkoušel obchodovat s binárním opcemi, ale toto odvětví dnes již není tolik populární. Přemýšlel jsem i o sportovním sázení, avšak nejsem příliš velkým fanouškem sportů. Nakonec jsem začal investovat do akcií přes svůj Revolut účet. Z něj jsem ale poměrně rychle přešel na etoro.com. Proč? Zejména díky větším možnostem. Na eToro lze obchodovat s akciemi, kryptoměnami, komoditami, forexem, ETF, zatímco Revolut umí jen akcie a kryptoměny. Na Revolutu máte navíc zdarma pouze 3 transakce měsíčně, pak platíte. eToro je tedy z tohoto hlediska výhodnější. Dává to smysl, protože eToro je platforma vybudovaná přímo pro obchodování, zatímco Revolut je spíš online peněženka.

Co se mi na obchodní platformě eToro opravdu líbí

Kromě Revolutu nemám eToro s čím srovnávat, ale platforma se mi líbí. Je totiž založená na sociálním principu, což z ní dělá ideální platformu pro začátečníky.

Chcete si vydělat nějaké peníze, ale nemáte chuť nebo čas sledovat finanční trhy? Nemusíte. Stačí si na eToro vybrat nějakého úspěšného investora a kopírovat jeho portfolio, respektive investovat stejné procento částek do stejných aktiv.

Samozřejmě se vám může stát, že se rozhodnete kopírovat investora, který bude zrovna ve ztrátě. Kopírovat lze však pouze investory, kteří prokázali své znalosti a stabilní návratnost svých portfolií. Pravděpodobnost výběru špatného investora se tedy snižuje.

Tip: Vždy je bezpečnější kopírovat rovnou několik investorů – platí známá zásada diverzifikace.

Celá řada užitečných nástrojů

Platforma eToro se snaží investorům opravdu pomáhat k ziskům. Jedním z užitečných nástrojů je například sekce Market Movers. Zde jsou zobrazovány akcie, které ten den nejvíce změnily svou hodnotu. Jasně, nikdo neví, zda bude strmý růst pokračovat, nebo ne, avšak víte, co se stalo s bitcoinem. Rostl, a když už si lidé říkali, že další růst je nepravděpodobný, zvyšoval svou hodnotu dál.

Zajímavá je pro mě i sekce hodnocení analytiků, kde si můžu přečíst názory finančních analytiků na to, zda se hodnota konkrétní akcie zvýší nebo sníží.

A co vy? Máte chuť začít obchodovat?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient