Santoku nože

Santoku nože pochází původem z Japonska, od čehož je odvozeno, že se jedná o nože japonského typu. V dnešní době patří celosvětově mezi nejoblíbenější nožeSantoku nože jsou oblíbené především pro jejich elegantní vzhled, univerzálnost a geniální ergonomii, díky které se se santoku krájí velmi snadno a dokonale pasují do ruky.

Japonský nůž santoku

Santoku nože lze od tradičních evropských nožů rozpoznat na první pohled. Čepel nože je poměrně kratší, oproti evropskému šéfkuchařskému noži, ale naopak podstatně širší. Šířka čepele má velmi praktické opodstatnění pro přenášení nakrájených surovin. Nakrájené suroviny snadno nahrnete na čepel nože a přenesete na požadované místo například ke sporáku do připraveného hrnce či do připravené misky na kuchyňské desce, aniž byste museli složitě přenášet celé prkénko a nožem z něj surovinu shrnovat.

Použití santoku nože

Santoku nože mají univerzální využití. Zvládnete s ním nakrájet takřka jakoukoliv surovinu od křehké zeleniny po tvrdou kořenovou zeleninu. S tímto nožem nakrájíte zeleninu na nudličky s ideálními rozměry, stejně jako šéfkuchaři v asijských restauracích. Poradí si i masem, včetně křehkých ryb.

XinZuo santoku

Kvalitní santoku nože z damaškové a německé oceli vyrábí tradiční výrobce nožů XinZuo v čínském městě nožů Yangjiang. XinZuo využívá při výrobě santoku nože nejen moderní technologie, ale klade velký důraz na precizní ruční práci místních mistrů nožířů. O výrobci, způsobu výroby nožů a dalších informacích se dočtete na speciálních stránkách: vyroba.xinzuo.cz. Každý santoku nůž od XinZuo je zabalen do elegantní dárkové krabičky, která může sloužit i pro jeho dlouhodobé skladování. Špičkové kuchyňské nože XinZuo zakoupíte v oficiálním českém obchodě xinzuo.cz s dopravou zdarma, možností vrácení do 30 dnů a zárukou 3 roky. Dále k zakoupenému noži získají zákazníci zdarma poukaz na dvě profesionální broušení nože platný po dobu 24 měsíců od koupě. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *