Cvičení jako cesta k otěhotnění

Toužíte po dítěti a nedaří se vám? Zkuste se na chvíli zastavit a zamyslet se, co můžete ve svém životě změnit a zlepšit. Vyzkoušejte pravidelné cvičení, které vám pomůže ke splnění vašeho snu. Nechte si poradit, jak začít a na jaké cvičení se zaměřit.

Proč potřebujete pohyb

Zdravý pohyb podpoří kondici a správnou funkci organismu a imunitního systému. U žen může vysoká váha a nedostatek pohybu způsobit problémy nebo dokonce zastavení celého cyklu. Všimněte si, že když zhubnete z vyšší váhy například 5 až 10 kilogramů, cyklus se opět spustí a vaše tělo začne fungovat tak, jak má.

Pravidelnost cvičení

Pokud chcete se svou postavou, ale i zdravím něco udělat, začněte cvičit pravidelně. Pořiďte si členství ve fitness klubu a vyberte si takový sport, který vás bude bavit. Je na vás, zda začnete pravidelně posilovat v klubovém fitness nebo zvolíte raději sálové lekce. Cvičte alespoň třikrát týdně, abyste brzy viděly výsledky. Pro posílení středu těla a pánevního dna si dopřejte klidně denně jógu a například pilates ob den.

Návštěva fitness centra

Ve fitness klubu se nebojte zmínit o problémech s otěhotněním a svému trenérovi se svěřte, že chcete cvičením podpořit své šance. Společně vymyslíte cvičební plán tak, abyste své tělo procvičili celé a zároveň se připravili na plánované těhotenství a porod.

Vhodné sálové lekce

Ze sálových lekcí si vyberte například aqua fit nebo třeba pilates. Zvolte takové cvičení, kterým posílíte pánevní dno a celý střed těla. Uvidíte, že když se vám podaří zvýšit svou fyzickou kondici i samotný porod pro vás bude rychlejší a jednodušší. Při problémech s otěhotněním vyzkoušejte také hormonální jógu.

Kdy začít s cvičením

Na nic nečekejte a začněte s cvičením klidně ještě dnes. Čím dřív začnete, tím rychleji se dostanete do cíle. Pokud máte nastoupit na hormonální léčbu nebo řešit plánované těhotenství umělým oplodněním, zkuste alespoň dva až tři měsíce před tím, pravidelně cvičit, změnit svůj jídelníček a možná budete opravdu překvapeni, co vše vaše tělo dokáže a jak si samo poradí.

Stalo se vám, že vám cvičení pomohlo na cestě k vytouženému potomkovi? Jakému cvičení jste se věnovali?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient